8 Senelik Sistem ve ASUS R7 250 Uyumu

RichTAD

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim üzere, 8 senelik PC'im var. Bu sisteme ASUS R7 250 2 GB O.C ekran kartını takacağım. Beni bi 3-4 ay idare edecek. Zaten bu yaz yeni bir sistem toplayacağım. Ve idarelik ekran kartı bakıyorum. Gözüme ASUS R7 250 2GB O.C. çarptı. Testlerde güzel 3-4 ay beni rahat götürür diye düşündüm. Ama tek merak ettiğim konu acaba uyum sağlar mı? 8 senelik PC ile...

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz nedir ?

Sistem Özellikleri:

İşlemci: DualCore AMD Athlon 4450B, 2300 MHz (11.5 x 200)

Anakart: ASRock N68-S

Ekran Kartı: nVIDIA nForce 7025-630a (Harici ekran kartı yok. Onboard var ana kartın üzerinde olan grafik yongası)

RAM: 4GB

İşletim Sistemi: Windows 7

Sıkıntı olmaz takabilirsiniz, çalışır. Bütçeniz yetiyor ve güç kaynağınız da gücü karşılıyorsa R7 250 üstü performansa sahip ekran kartlarını da çalıştırır.

Ekleme: Eski (emekli) bilgisayarımda sizdeki ile yaklaşık aynı özelliklerde.
İşlemci Athlon 64 x2 4200+ ve ASRock N68C-GS FX anakart var. 4 yıl önce yaklaşık R7 250 performansında olan HD 7730 ekran kartı ile kullanıyordum.

Anladım. Peki performans açısından sıkıntı yaşar mıyım? Beni idare edebilir umarım...

Örneğin : CS:GO oynuyorum diyelim. Ve 100-150 fps düşük ayarlarda rahat alır mıyım? (LOL, CS:GO vb. Oyunlar oynuyorum.)

CS-GO hiç oynamadım, performansı konusunda fazla bişey söyleyemem. Ama o işlemci ile oyunda sıkıntı zaten çıkaracak.
Bana sorarsan idarelik ikinci el bir kart al kullan. Yeni sistem alınca R7 yerine RX serisi alırsın.

Ekleme: Yani bu sisteme uyumlu eski idarelik kart al. Yeni sisteme de yeni parçalar. Bu sistem için idare etsin diye düşük profil ekran kartı alma

Örnek: 100 liraya kadar olan ikinci el HD 6570 işini fazlasıyla görür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…