8. sınıfta 30'un üstünde devamsızlık yapınca sınıfta kalınır mı?

rexus.x

Femtopat
Daha fazla  
Selam 8. sınıfa giden bir kardeşim var bugün de sınava girdi. Arkadaşları buna "LGS başvurusu yaptıysan kalmıyorsun sınıfta" demiş ve arkadaşlarına inanmış ve bayağı bir devamsızlık yapmış. 30'un üstünde ve şimdi korkmaya başladı. Ben 8'e giderken az devamsızlık yapardım ama bu aşmış. Sınıfta kalır mı kalmaz mı? (beynimin etini yedi kalır mıyım diye diye)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: Sınır 20 gün özürsüz olarak belirlenmiştir. https://www.technopat.net/sosyal/konu/ilkokul-ve-ortaokulda-devamsizlik-sueresi-kac-guenduer.3099966/
Benim bildiğim 30'u aştığı anda kalıyor. Müdürle falan konuşun isterseniz.

ŞÖK ile geçirirler, zaten ortaokulda sınıfta kalmak düşük bi ihtimal. Bizim arkadaşlar her derste 0 çekiyordu. Ama şök ile geçirdiler.

Yanlış bilgi: Ortaokulda kalma vardır ve devamsızlıkların silinmesi yönetmeliğe aykırıdır, özürlüye geçirilebilir. https://www.technopat.net/sosyal/konu/ilkokul-ve-ortaokulda-devamsizlik-sueresi-kac-guenduer.3099966/
Ortaokulda kalma yok diye biliyorum. Müdürün yanına gidip devamsızlıkları sildirebilirsiniz.

İlkokul ve ortaokulda yani ilköğretim kurumlarının hepsinde devamsızlık süresi için belirlenmiş sınır özürsüz olarak 20 gündür. Başka bir sınırlama bulunmamaktadır. ŞÖK (Şube Öğretmenler Kurulu) ile de 20 gün özürsüz devamsızlık süresinin aşımına rağmen sınıfı geçirmeye karar verilebilir.

İlgili yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz: Rehber: İlkokul ve ortaokulda devamsızlık süresi kaç gündür?

Yazan herkese teşekkürler bunu kardeşim gösterdim, artık daha iyi hissediyor gibi duruyor.

Arkadaşlar evet. Gene başladı söylenmeye arkadaşları yüzünden gene arkadaşlarına güzel laflar etmek isterim ama mümkün değil. Her neyse arkadaşları hakkında konuşmuş bunu ve arkadaşları kardeşime "Kanka sen kesin kaldın ya" falan demişler Instagram'dan saçma sapan Reels'lar gönderiyorlarmış gene korkusu başladı. Biriniz çok net bir şey desin yoksa Orta Çağ dönemine döndüreceğim evi.

Durum böyleyse okula veliniz ile gidip konuşsun durumu söylesin ve içini rahatlatsınlar. Veliden özürlü devamsızlığa geçirmesini de isteyebilir. Zaten kalmayacaktır başarılı ve kendi işinde bir öğrenciyse, arkadaşlarına zarar vermiyorsa. Öğretmenlerine saygısızlık yapmıyorsa. Arkadaşları dalga geçiyorlar sadece.

Önceki senelerde ortalaması 70-75 falandı ortalama idi ama nasıl bir saldıysa 58'e kadar düşmüş. Çok kızdım önceden git sınavlarına çalış diye ama dinlemedi beni. Bana derslerde uyuduğunu eski hocaları dışında diğer hocalarıyla pek bir tanışıklığı olmadığını söyledi ama iyi bir yanı var hiç tutanak ya da kavgaya karışmamış bu iyi sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…