8. sınıfta dershaneye gitmek mantıklı olmuş mu?

Salvatorio

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene 8. sınıfa geçeceğim. Ben de ders çalışma konusunda uzun ve verimli çalışma işini pek yapamıyordum. Maksimum 1.30 saat çalışıp salıyordum. Bu da benim için verimsiz oldu. Madem ders çalışma süresini uzatamıyorsam dershaneye gideyim dedim. Bu sayede okul çıkışı 2.30 saat dershanede ders alıp eve geldiğimde de 1 saat çalışacağım. Toplam okulu dahil etmezsek 3.30 saatlik bir ders süresi olmuş olacak. Bu sayede saat 8 gibi muhtemelen ders çalışmayı bitireceğim. Kalan 3 saatte de ilgi alanlarıma yönelirim oyun oynamak gibi. Sizce mantıklı olmuş mu dershaneye gitmek? Eğer sizin de farklı önerileriniz varsa söylemenizden mutlu olurum.

Her şeyi anladim reiste oyun tavsiye etmem oynadıkça oynayasın gelir 4 saate çıkmaya çalış derste, geri kalan zamanında çerezlik kitap oku veya paragraf çöz ama yaz tatilini yatarak geçirmeye çalış bol bol oyun oyna gez toz büyük bir stres seni bekliyor hayattan ve okuldan nefret edeceksin kolay gelsin.

4 saate çıkma derken dershane + evde kendi çalışma süresini mi 4'e çıkarayım yoksa sadece evde çalışma süremi mi 4 saate çıkarayım? Evet dediğiniz gibi çok oyun oynamayacağım maksimum 1.30 saat. Yaz tatilindede zaten ağustosun 20'sine kadar boşum o zamana kadar takılırım. Sağolun.

Dostum günde en az 4 saat çalış nerde çalışacağım hiç farketmez.

5 saat boyunca aklım PC de olarak çalışacağıma verimli ve düzenli hayatımı kısıtlamadan çalışırım daha iyi.

Bu sene LGS'ye girdim sana önerim eğer gideceğin dershane şehrin en iyi dershanelerinden biri değil ise boş ver zaman kaybı ama çok çok kaliteli bir dershane ise git bir de oyun oynama en azından bu yıl sonra çok pişman olursun.

Hocam önerim yatmadan önce her gün kitap okumak. Ben okumadım siz o hatayı yapmayın matematik fen sosyal bunlar 3.30 saat ile hallolur fakat paragraf sorularını hem paragraf soru çözümüyle ve bol kitap okumayla yapabilirsiniz.Ayrıca bol bol deneme çözmeye çalışın.Bir diğer önerim ise oyun yerine farklı şeyler yapmanız bu gibi aktiviteler kafanızı yorar.

Ben geçen sene balık tutmaya giderdim boş vakitlerimde eğer sizin yaşadığınız yer müsait ise size öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…