Öncelikle merhaba, ben de bu sene 8. sınıfı bitirmiş ve liseye geçecek biri olarak sana 8. sınıf hakkında biraz da olsa tavsiye vermek isterim.
LGS nitelikli bir okulda okumanın anahtarlarından biridir. Çok klasik olacak ama LGS'yi iyi yapamayınca büyük bir şey oluyor mu, olmuyor evet ama küçük şeyler oluyor. Fakat bu güzel bir üniversitede okumana engel değil, sadece nitelikli bir okula yerleşirsen eğitimi daha iyi bir şekilde alırsın (aynı zamanda çevren de daha iyi olur).
7. sınıfın matematik temellerini tekrar et bu yaz. 8. sınıf matematik konularını onlar olmadan yapamazsın. Diğer dersleri ise bir şekilde geçebilirsin. Bu yaz matematik ve Türkçe derslerine çalış bence. Bu yaz tatilini verimli geçir, diğer yaz da rahatına bak.
8. sınıfta aman aman zorlanacağın bir ders yok verimli bir şekilde çalışırsan. Türkçede anlatım bozuklukları var zor gelebilecek ondan da fazla soru çıkmamakta LGS'de. Yine de bakarsan iyi olur.
Matematikte zorlandığını söylemişsin o yüzden basit-orta-zor olarak kaynaklar önereceğim. Bu yaz istersen bak veya 8. sınıfın başında yetiştiririm dersen okulla birlikte git.
Kolay kaynak: Adım adım zirveye 8. sınıf - newton yayıncılık.
Orta kaynak: Ankara yayıncılık güçlendiren matematik soru bankası.
Zor kaynak: Okyanus Master 8. sınıf matematik soru bankası.
Ankara ile Master biraz zor kaynaklardır. lakin önce 7. sınıf tekrarını yap. Direkt atlama bunlara motivasyonun düşer.
Ayrıca şöyle bir şey ekleyeyim. Dershaneye gitmek zorunlu mu? Hayır, ben dershaneye gitmeden 484 puan aldım LGS'den. Lakin şunu unutma, kendine güveniyorsan dershaneye gitme ama ne yaparsan yap denemelere gir. Gir, korkma denemelerden. Ben de girdim 32. olduğum deneme de var 3. olduğum deneme de. Kötü gelirse moralini bozma stres etme. Eksik olduğun konulara yoğunlaş.
Belki önüne geçenler olacaktır okulunda bu sene benim de başıma geldi, 8. sınıfın tamamında okulun 4. oldum ben. Ama LGS'de okulumda 1. olarak ayrıldım, bulunduğum ilçede de derece yaptım
Yani düşüş olabilir, kafana takma bunları her zaman. Sadece çalışmayı asla bırakma.
Bunlar çok fazla gelebilir ama önünde daha 1 senen var. Geç olmadan başla, dediklerine göre cidden iyi bir hayat yaşamak istiyorsun.
Not olarak: Biraz karmaşık yazdım, ekstra soracağın şeyler varsa sor.
Fakat YKS'yi ve KPSS'yi uzun yıllar kazanamamaktan korkuyorum ve lisede sınıfta kalmaktan korkuyorum.Öncelikle merhaba, ben de bu sene 8. Sınıfı bitirmiş ve liseye geçecek biri olarak sana 8. Sınıf hakkında biraz da olsa tavsiye vermek isterim.
LGS nitelikli bir okulda okumanın anahtarlarından biridir. Çok klasik olacak ama LGS'yi iyi yapamayınca büyük bir şey oluyor mu, olmuyor evet ama küçük şeyler oluyor. Fakat bu güzel bir üniversitede okumana engel değil, sadece nitelikli bir okula yerleşirsen eğitimi daha iyi bir şekilde alırsın (aynı zamanda çevren de daha iyi olur).
7. Sınıfın matematik temellerini tekrar et bu yaz. 8. Sınıf matematik konularını onlar olmadan yapamazsın. Diğer dersleri ise bir şekilde geçebilirsin. Bu yaz matematik ve Türkçe derslerine çalış bence. Bu yaz tatilini verimli geçir, diğer yaz da rahatına bak.
8. Sınıfta aman aman zorlanacağın bir ders yok verimli bir şekilde çalışırsan. Türkçe'de anlatım bozuklukları var zor gelebilecek ondan da fazla soru çıkmamakta LGS'de. Yine de bakarsan iyi olur.
Matematikte zorlandığını söylemişsin o yüzden basit-orta-zor olarak kaynaklar önereceğim. Bu yaz istersen bak veya 8. sınıfın başında yetiştiririm dersen okulla birlikte git.
Kolay Kaynak : Adım Adım Zirveye 8. Sınıf - Newton Yayıncılık
Orta Kaynak : Ankara Yayıncılık Güçlendiren Matematik Soru Bankası
Zor Kaynak : Okyanus Master 8. Sınıf Matematik soru bankası.
Ankara ile Master biraz zor kaynaklardır. Lakin önce 7. Sınıf tekrarını yap. Direkt atlama bunlara motivasyonun düşer.
Ayrıca şöyle bir şey ekleyeyim. Dershaneye gitmek zorunlu mu? Hayır, ben dershaneye gitmeden 484 puan aldım LGS'den. Lakin şunu unutma, kendine güveniyorsan dershaneye gitme ama ne yaparsan yap denemelere gir. Gir, korkma denemelerden. Ben de girdim 32. olduğum deneme de var 3. olduğum deneme de. Kötü gelirse moralini bozma stres etme. Eksik olduğun konulara yoğunlaş.
Belki önüne geçenler olacaktır okulunda bu sene benim de başıma geldi, 8. sınıfın tamamında okulun 4. oldum ben. Ama LGS'de okulumda 1. olarak ayrıldım, bulunduğum ilçede de derece yaptım
Yani düşüş olabilir, kafana takma bunları her zaman. Sadece çalışmayı asla bırakma.
Bunlar çok fazla gelebilir ama önünde daha 1 senen var. Geç olmadan başla, dediklerine göre cidden iyi bir hayat yaşamak istiyorsun.
Not olarak : Biraz karmaşık yazdım, ekstra soracağın şeyler varsa sor.
Bir de kendimden nefret ediyor gibiyim hep.Öncelikle merhaba, ben de bu sene 8. Sınıfı bitirmiş ve liseye geçecek biri olarak sana 8. Sınıf hakkında biraz da olsa tavsiye vermek isterim.
7. Sınıfın matematik temellerini tekrar et bu yaz. 8. Sınıf matematik konularını onlar olmadan yapamazsın. Diğer dersleri ise bir şekilde geçebilirsin. Bu yaz matematik ve Türkçe derslerine çalış bence. Bu yaz tatilini verimli geçir, diğer yaz da rahatına bak.
8. Sınıfta aman aman zorlanacağın bir ders yok verimli bir şekilde çalışırsan. Türkçe'de anlatım bozuklukları var zor gelebilecek ondan da fazla soru çıkmamakta LGS'de. Yine de bakarsan iyi olur.
Kolay Kaynak : Adım Adım Zirveye 8. Sınıf - Newton Yayıncılık
Orta Kaynak : Ankara Yayıncılık Güçlendiren Matematik Soru Bankası
Zor Kaynak : Okyanus Master 8. Sınıf Matematik soru bankası.
Ankara ile Master biraz zor kaynaklardır. Lakin önce 7. Sınıf tekrarını yap. Direkt atlama bunlara motivasyonun düşer.
Not olarak : Biraz karmaşık yazdım, ekstra soracağın şeyler varsa sor.
Öncelikle temelini sağlam atman önemli bence. Matematik en önemli anahtarlardan. Ne zaman başlayacağın sana kalmış, çabuk öğrenirim dersen geç de başlayabilirsin. Matematik konularını bu yaz tekrar et. Bunun dışında 8. Sınıfta zor bir konu yok. Karmaşık gelebilir ama soru çözdükçe anlıyorsun. Plan program yapıp ona uymak zor, ben de denedim de başaramadım. O yüzden günün belirli zaman aralığında elindeki işin bitince kitabı al hiç değilse göz gezdir biraz. Bu soru kolay yaparım de o soruyla uğraş. Yapamazsan da sorunun video çözümüne bak. Fakat hemen bakma o video çözüme. Uğraş bi' 20 dakika falan. Çözemezsen bak işte. Ne kullanıyor nasıl yapıyor, biliyorum video çözümler çok dandik. Hocana sor o zaman da hocan örnek göstererek anlatsın.Hocam ben Türkçe-yazım kuralları, inkılap-1.Dünya Savaşı konularını seviyorum ve hoşuma gidiyor. Dershaneye gitmeyi düşünmüyorum fakat okulun kursuna gideceğim sanırım. Benim defteri kitabı alıp soru çözme, yazı yazma gibi alışkanlığım yok. Ben bu yaz çalışmak istiyordum fakat iş pek fazla yok. Hayattaki amacım LGS'den iyi puan alıp güzel liseye yerleşmek ve YKS'ye gidip üniversitede dersleri geçip 75-78 puanla atanabileceğin bir öğretmenlik seçip KPSS'yi kazanmak. Sence LGS'den 438 almak için ne zaman çalışmaya başlamalıyım?
Kitap alıp çözmek,dershaneye gitmek yerine evde eski sorulara bakıp, videolar izleyip internetten sorular çözmek istiyorum.Öncelikle temelini sağlam atman önemli bence. Matematik en önemli anahtarlardan. Ne zaman başlayacağın sana kalmış, çabuk öğrenirim dersen geç de başlayabilirsin. Matematik konularını bu yaz tekrar et. Bunun dışında 8. Sınıfta zor bir konu yok. Karmaşık gelebilir ama soru çözdükçe anlıyorsun. Plan program yapıp ona uymak zor, ben de denedim de başaramadım. O yüzden günün belirli zaman aralığında elindeki işin bitince kitabı al hiç değilse göz gezdir biraz. Bu soru kolay yaparım de o soruyla uğraş. Yapamazsan da sorunun video çözümüne bak. Fakat hemen bakma o video çözüme. Uğraş bi' 20 dakika falan. Çözemezsen bak işte. Ne kullanıyor nasıl yapıyor, biliyorum video çözümler çok dandik. Hocana sor o zaman da hocan örnek göstererek anlatsın.
Liseye geçebilirseniz en azından kendinizi ufak garantiliyorsunuz. Sizi tedirgin etmek istemem ama 8. Sınıfta kalmadıktan sonra LGS'ye tekrar giremezsiniz. O yüzden bunu atlatın, zaten bu sınavı iyi atlatabilirseniz lise de nispeten normal gelecektir.
Kendinizden nefret etmenin sebebi nedir?
En azından bu sene dış görüşle falan fazla takılmayın. Lisede ilgilenebilirsiniz. Bu sene tanıdığınız kişilerin pek azıyla zaten seneye birlikte olacaksınız.Kitap alıp çözmek,dershaneye gitmek yerine evde eski sorulara bakıp, videolar izleyip internetten sorular çözmek istiyorum.
Kendime özgüvenim 0 ve fizik, kimya, biyoloji, matematikten kalsam zaten sınıfta kalıyorum. Bu sınavda çalışıp iyi yapabileceğimi düşünüyorum fakat yine de stres var.
Kendimden nefret etme sebebim, kendimi aşırı çirkin hissediyorum aynaya bakarken iğreniyorum. yeme-içme beslenmem berbat sadece balık ve kola ile besleniyorum. Boyumun 1.70'den az olmasından korkuyorum. Şu an boyum 1.64.
Umarım kalmam.En azından bu sene dış görüşle falan fazla takılmayın. Lisede ilgilenebilirsiniz. Bu sene tanıdığınız kişilerin pek azıyla zaten seneye birlikte olacaksınız.
Lise'de sınıfta kalma olayında ise emin olun siz iyi bir puanla giderseniz diyelim ki kaldınız sadece siz değil diğerleri de kalacak demektir genel olarak. Hocalarınızla iyi geçinebilirseniz Konuları tekrar tekrar gerek hocalardan gerekse de internetten dinleyebilirsiniz.
Ama asıl öneri olarak Bu sene LGS ve dersler dışında hiç bir şeyi kafanıza takmayın. Sadece iyi bir yere yerleşmeye çalışın. LGS yaklaştıkça stres artacak emin olun ne desem fayda olmayacak. Açıp sayfalarca forumda konu okuduğumu hatırlıyorum. Sadece yapacağınızdan emin olun.
Dershane zaten önemli bir şey değil, dediğim sadece bazı dershanelerde denemelere ayrı olarak girebiliyorsunuz, öyle yapın. Eksiklerinizi pekiştirin. Videoları sadece konu tekrarı için izleyin. Videolarda bilerek kolay sorularak motivasyonunuz arttırılmaya çalışılıyor. İCiddi olarak söylemek gerekirse ben o videolar ile girseydim LGS'ye kesinlikle böyle bir sonuç alamazdım.
O yüzden en azından 1-2 saatlik bir soru çözme saatiniz olsun (bu süre az bile). Biliyorum belki arkadaşlarınızla bir şey yapmak isteyeceksiniz. LGS'den önceye kadar gidin. Ama son 2 ay aşırı önemli sizin için. Ne var ne yok bırakıp sadece eksiklerinize yoğunlaşmaya ve pratik yapmaya önem vermeniz lazım. LGS kaynak kitaplarda çıkacak sorulardan zor olmayacak emin olun.
Takmayın kafanıza seneye zaten çoğu gidecek. Hiçbiri yanınızda kalmayacak.Umarım kalmam.
7.sınıf ortamım çok kötüydü o yüzden 8.sınıfı başka bir sınıfta okumayı düşünüyorum.
Ben kitap alıp çözerim de başlarda videolar izleyip internetten test çözmek istiyorum. Kağıtta pek bir şey yapmayı sevmiyorum.
Hocam arkadaşım yok ki o yüzden bunalımdayım.
Sınav anı değişir en iyiler çakılabiliyor sen şimdiden başla.En zeki çocuklar bile 420 almış. Korku geldi bana bu yüzden.
Arkadaşlar ben şimdi 8.sınıfım fakat gelecek hakkında çok korkuyorum. Önümde LGS sınavı var ve yeni nesil soruları hiç çözmedim ve çözemiyorum da. LGS'de yine 370-380 alınır da benim korkum lisede sınıfta kalmak ve YKS, KPSS sınavlarını yıllarca kazanamama korkusu. Benim 7.sınıftaki ortalamam 82 fakat matematikten zor geçtim ve fenim de berbat. Gelecek kaygımı nasıl azaltabilirim? Tavsiye verin.