Dostum şu devirde kasanın içi hava almıyorsa her kart ısınır. Bende 2si egzoz olmak üzere 5 Adet fan var ayrıca undervolt yapıyorum RX 570 kullanıyorum 58 dereceyi geçmedi kart.
@Shimada Sensei i3 7100'den R5 2600X e geçmiştim yaklaşık 1 yıl önce, GTX 1050 TI kullanıyordum i3 ile, R5 ve RX 570'li sisteme göre daha fazla FPS aldığımı fark ettim eski bir videomda, strateji tarzı oyunlarda. Yapay zekanın bolca kullanıldığı oyunlarda Intel bence açık ara fark atıyor. Intelle 30 FPS aldığım Cities'te 20-25 FPS; Men of War: Assault Squad 2'de intelle 50 FPS aldığım yerlerde AMD ile 30-40 arası alıyorum.
Onun dışında özellikle son nesil Ryzenlar ile Intel sistem arasında fark olduğunu düşünmüyorum, ki Ryzen 2600X bile sadece 144 FPS almak istediğimde yetmiyor ve strateji, simülasyon tarzı oyunlarda öksürüyor.
(Verdiğim her iki örnekte de İşlemci kullanımı yüzde 70'in altında I3 7100 için, Ryzen ise zaten yüzde 20'yi geçmiyor.)
Benchmarklar daha yararlı olur diye düşündüm. RX 580, RX 570'ten kötü sonuç verdi sanırım . Gerçek RX 570 sahibi biri yaparsa daha kesin yargılara ulaşabilirsiniz. Yine de atayım. Sonuçlar: