8 Yllık Aerocool VP 750W PSU Yeni Sistemde Kullanılabilir mi?

Bahtsızbahtlı

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 8 yıl önce topladığım sistemde var olan bu PSU'yu yeni sistemimde kullanabilir miyim? Bütçem sıkıntılı olduğundan dolayı PSU'ya bütçe ayıramadım ve bunu kullanmayı düşünüyorum. Şu an i5 3570K ve GTX 1660 Super ile sorunsuz kullanıyorum. Yeni sistemimdeki işlemci ise i5 10400F olacak.

PSU bu:

Dosya Ekleri

• 61C1FC8C-2F6A-4A99-90BC-40A5F8DBD9E1.jpeg
    35,7 KB · Görüntüleme: 40
  • C56EC2E0-E508-4B65-8AC0-D2A23E3E475D.jpeg
    34,7 KB · Görüntüleme: 47
  • BE3D8D69-C112-4349-877A-374DB0A53133.jpeg
    40,3 KB · Görüntüleme: 36
  • FFF43BDE-7C6F-4D7C-B66F-76FFA0A793A7.jpeg
    60 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:

8 yıl büyük rakam watt konusunda sıkıntı yaşamazsın ama yakın zamanda bozulupta ana kartını falan yakma diye bence değiştir aynı konudan anakartım yanmıştı ve RAM'lerde kullanılamaz hale gelmişti.

12V kanalından 670W veriyor, kullanılır ancak 8 yıl düşündürücü.

İçini açın, herhangi bir kararma vs. var mı bir bakın.

Şu anki işlemcinizin TDP değeri 10400F'den daha yüksek öyle de bir şey var.

Sonuç olarak PSU'ya güveniyorsanız, kullanılır. Ancak emin olmanız gerekir.

Kasamdaki fan sesi rahatsız edici olmaya başladı. İşlemci stok fanından mı yoksa psu fanından mı çözemedim, önerebileceğiniz max 650-700 tl sessiz çalışan psu önerini var mı?

Evet eski işlemcim 75 watt yanılmıyorsam i5 10400f 65 watt , fan sesi dışında herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Dediğiniz gibi içini açıp bakmam lazım teşekkürler.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum. Sessiz olması öncelikli tercihim. Linkini attığınız site güvenilir mi? Diğer yerlerde bayağı bir fiyat farkı var da. Bir de 650 watt olanı yeterli gelir mi?
Site güvenilir. 650W yeterli gelir, ancak 100 lira fark var 750W alırsanız çok daha iyi olur görüşündeyim.

Bu arada 10400F yerine 12100F seçebilirsiniz eğer oyun ağırlıklı olacaksa ise. Oyun ağırlıklı değilse ve çekirdek sayısı önemli ise 11400F'de seçebilirsiniz. 10-11 serisi için aynı anakartı kullanabilirsiniz fakat 12 serisi için 600 serisinden bir anakart seçin.

Ses konusunda etiketlediğim arkadaş açıklar size.

Bütçe sıkıntısından dolayı 10400F tercih edip aldım şu an kargoda zaten. Ekstra işlemcinin fiyatını arttırmak yerine samsung evo 970 plus 500 gb ssd aldım. O yüzden belirttiğiniz işlemcileri elemiştim. Öyle hardcore oyuncu değilim, hikaye tabanlı oyunları 1080p’de oynarım. 10400F’de bu konuda beni üzmeyecektir diye düşünüyorum. Etiketlediğiniz arkadaşın yorumlarını merakla bekliyorum. Teşekkürler.

@Shahdee Merhabalar verdiğiniz linkten 650 watt olan psuyu almaya çalışınca stokta yok uyarısı veriyor. Ben de şaşırmıştım açıkçası piyasa fiyatından çok daha ucuza sattıklarını görünce. Muhtemelen stok olduğu zamanki eski fiyatlar kalmış o sitede. Xpg pylon 650 watt bulabildiğim en ucuz yerde bile 1.150-1200 tl. Bu fiyatlara kadar çıkılınca xpg almak gerekli mi yoksa başka kaliteli markalara da yönelmem gerekir mi? Xpg’yi inceledim en sessiz psulardan biriymiş. Gönlüm ondan yana ama en fazla 800 verebilirim. Düşük enerji tüketiminde fanları son hızda çalıştırmayacak, düşük rpmde çalıştıracak başka bir model önerileriniz var mı?

Son düzenleme:
Forumdan baya bir kişi bu fiyattan aldı 750W olanı denediniz mi? Belki onda stok vardır.

@Shahdee
Evet 750 Watt olanı da denedim, onda da stok yok uyarısı veriyor. Firmaya mail attığımda iki ürünün de stoklarının bittiğini ifade ettiler. Tekrardan aynı fiyat üzerinden stok güncellemesi yapacak mısınız diye sorduğumda da bir kaç haftaya stok güncelleyeceklerini fakat fiyat değişikliği olacağını da söylediler.
Sanırım benim şanssızlığıma denk gelmiş bundan bir hafta kadar önce bile bu fiyata alan arkadaşların yorumlarına rastladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…