80.000 TL sistem önerisi

Bütçe
80.000
Konuda attığınız toplama sistem gereksiz pahalı, özellikle bunca büyük indirimin olduğu dönemde hepimizin attığı indirimlere kötü kalıyor. Burada atılan önerilerin hepsi şu an berbat nitelikte 11 Kasım'dan sonra eğer ki almak isterse kafasında netleştirip indirimlere göre almalı.

Hocam şu an sistem alınmaz özellikle RAM fiyatları uçtu ve önümüzde büyük indirim dönemleri var ( her cuma, 11 Kasım, 1 Ocak) gibi dönemlerden bahsediyorum. Şu an ne toplasak ne atsak bu indirimlerin yanında aşırı pahalı kalıyor.
O ramlerin pahalılığının sebebini bilmeden bana beğenmedim spamlama dostum.

(Yatırım tavsiyesi değildir)😃

Tabii ki insanların kendi parası fakat kasım'ın 11ine 15 gün kalmışken böyle bir amatörlük yapılmaması gerekir şahsımca yoksa bana ne 10-20k fazladan para harcamışlar :D

O RAM'lerin pahalılığının sebebini bilmeden bana beğenmedim spamlama dostum.

RAM'lerin pahalılığının nedeni bildiğim üzere üretici şirketler şu anda daha iyi bir proje üstünde çalışıyorlar özellikle NVIDIA ve AMD gibi şirketler. Yapay zekayla ortak yapıldığı için bu da RAM ihtiyacı getirir bence gayet biliyorum hocam boşuna atmamışım değil mi?

Tabii ki insanların kendi parası fakat kasım'ın 11ine 15 gün kalmışken böyle bir amatörlük yapılmaması gerekir şahsımca yoksa bana ne 10-20k fazladan para harcamışlar :D

RAM'lerin pahalılığının nedeni bildiğim üzere üretici şirketler şu anda daha iyi bir proje üstünde çalışıyorlar özellikle NVIDIA ve AMD gibi şirketler. Yapay zekayla ortak yapıldığı için bu da RAM ihtiyacı getirir bence gayet biliyorum hocam boşuna atmamışım değil mi?
Ramleri AMD ve Nvidia mı üretiyor dostum?

NVIDIA ve AMD mi üretiyor demişim? Okuduğunuzu anlayabildiğinizden şüphe ettirmeyin lütfen benden daha bilgili olduğunuzu ve bu konuyu gayet iyi anladığınızı biliyorum.
Dostum stok yok. Adata CEO'su çıktı açık açık SSD ve Ram stokları bitti dedi. 2 gün önce 5.7k olan ram şu an 10k. 2 gün önce 8k olan ram 10k. Arttıkça artıyor. İndirim bekleyin belki indirime girebilir demek ayrı sistemler çok kötü olmuş demek ayrı bir şey.

Dostum stok yok. Adata CEO'su çıktı açık açık SSD ve RAM stokları bitti dedi. 2 gün önce 5.7k olan RAM şu an 10k. 2 gün önce 8K olan RAM 10k. Arttıkça artıyor. İndirim bekleyin belki indirime girebilir demek ayrı sistemler çok kötü olmuş demek ayrı bir şey.

RAM'ler indirime gireceğini sanmam fakat ekran kartı, işlemciler yüzde 99 indirime girer diye umuyorum ki yani cuma indirimlerini bile çok büyük heyecanla bekleyip iyi şeyler alan insanlar var. 11 Kasım gibi yılda bir gelen bir günde gerçekten iyi indirimler yapacaklarını umuyorum( olaya RAM üzerinden bakmayınız beni yanlış anladınız sanırsam.)

Ekran görüntüsü 2025-10-22 214242.png

Hocam attığım sistemi bir düşünün derim fakat 11 Kasım'ı beklemenizi en azından cuma gününü beklemenizi şiddetle öneriyorum gerçekten inanılmaz indirimler oluyor.

Hocam gerçekten fark ediyor mu? Bir sistem aldım ama içime sinmedi hiç taksitli olsun diye pahalıya geldi. Ona göre bekleyebilirim her şeyi iade edip.

11 Kasım gelmeden, RAM'lere yapılan zam gibi bir zam gelir mi acaba?

Hocam gerçekten fark ediyor mu? Bir sistem aldım ama içime sinmedi hiç taksitli olsun diye pahalıya geldi. Ona göre bekleyebilirim her şeyi iade edip.

11 Kasım gelmeden, RAM'lere yapılan zam gibi bir zam gelir mi acaba?

Sistemler genel olarak indirime girmez ekran kartları kasalar işlemciler soğutucular teker teker indirime girer (yatırım tavsiyesi değildir)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı