80-85 bin TL'ye monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
80-85 bin

Heunzey

Kilopat
Merhaba, iyi günler elimde böyle bir bütçe var aslında tam olarak bütçem 100 bin ama 80 85k arasını toplama PC'ye kalani da bir Ultrabook almayı düşünüyorum.
Monitör olarak:
Bu 2'sinden birini almayı düşünüyorum ama hangisi daha F/P ve mantıklı olur tam emin değilim, biraz baktığımda 75 civarlarında 4080 Super'li sistem toplanabiliyor ama genel anlamda son 5 yıldır sistem olaylarından bir haberim.
Yani açıkçası bu fiyatlara göre en mantikli sistemi toplamak istiyorum.
Amacim oyun, yazılım tarzi işler. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Merhaba, iyi günler elimde böyle bir bütçe var aslında tam olarak bütçem 100 bin ama 80 85k arasını toplama PC'ye kalani da bir Ultrabook almayı düşünüyorum.
Monitör olarak:
Bu 2'sinden birini almayı düşünüyorum ama hangisi daha F/P ve mantıklı olur tam emin değilim, biraz baktığımda 75 civarlarında 4080 Super'li sistem toplanabiliyor ama genel anlamda son 5 yıldır sistem olaylarından bir haberim.
Yani açıkçası bu fiyatlara göre en mantikli sistemi toplamak istiyorum.
Amacim oyun, yazılım tarzi işler. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Ram: Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 Ram bunu seçersiniz
Soğutucu olarak da 120mm hava soğutucu mu yoksa 240mm sıvı soğutucu mu daha iyi olur onu arkadaşlar daha iyi bilir ya da ayrı konu açarak sorabilirsiniz. Monitör olarak da ips panel olduğu için Aoc daha iyi bir tercih olacaktır.

RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 RAM bunu seçersiniz.
Soğutucu olarak da 120mm hava soğutucu mu yoksa 240mm sıvı soğutucu mu daha iyi olur onu arkadaşlar daha iyi bilir ya da ayrı konu açarak sorabilirsiniz. Monitör olarak da IPS panel olduğu için AOC daha iyi bir tercih olacaktır.

Bundan daha iyi tercih var mıdır?
Duruma göre bunu özellestirip almak mantıklı midir ya da hangisi daha mantıklı olur.

Bundan daha iyi tercih var mıdır?
Duruma göre bunu özellestirip almak mantıklı midir ya da hangisi daha mantıklı olur.
Attığınız sistemde gayet yeterli bir sistem. Benim attığımdaki işlemci aktif en iyi oyuncu işlemcisi diyebilirim. Bütçeniz yeterli olduğu için onu önerdim ama sizin attığınız da alınabilir.

Attığınız sistemde gayet yeterli bir sistem. Benim attığımdaki işlemci aktif en iyi oyuncu işlemcisi diyebilirim. Bütçeniz yeterli olduğu için onu önerdim ama sizin attığınız da alınabilir.

Yani genel anlamda upgrade edip yapmak mı daha iyi yoksa direkt sizin aldığınız daha mi tercih edilir?

Yani genel anlamda upgrade edip yapmak mı daha iyi yoksa direkt sizin aldığınız daha mi tercih edilir?
Bence bütçe varken benim attığımı almak daha mantıklı. Zaten sizin attığınıza gereken özelleştirmeleri yapınca 70k ya yaklaşıyor. Eğer bütçe yoksa da sizin attığınızı alıp ilerde 7800x3d işlemciyi de alabilirsiniz.

Hocam peki anakart konusunda düşünceniz nedir? Daha almadım biraz daha araştırma yapıyorum Wi-Fi BT filan yokmuş sanırım.
@EfeAkkaya bir de hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı