80 - 90 bin TL'ye RTX 4070 sistem nasıldır?

Bütçe
80.000-90.000

SeMiH1928

Zeptopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem toplama kararı aldım ve aşağıdaki parçaları seçtim. SSD konusunda herhangi bir tercihte bulunmadım ama 7000e 6000 civarı bir şey almayı düşünüyorum. Sistem içinde alternatif başka parça önerileriniz var mıdır veya şu olsa daha iyi olur dediğiniz şimdiden teşekkür ederim.
-AMD Ryzen7 7800x3D soket AM5 4.2GHz 96MB 120W 5nm tray kutusuz işlemci.
-MSI GeForce RTX 4070 Super Gaming X Slim 12 GB GDDR6X 192bit DLSS 3 ekran kartı.
-MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD X670E AM5 soket DDR5 7800MHz (OC) M.2 anakart.
- G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident TZ5 Neo siyah DDR5 7200MHz CL34 1.40v RGB PC RAM.
-MSI MAG Forge 112r ARGB tempered siyah ATX mid Tower kasa.
-MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80 Plus Gold güç kaynağı.
-Cooler Master Masterliquid ML240L V2 2x120mm RGB LED sıvı soğutma sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçede olmamış hocam.

CPU: 7800x3D
GPU: 5070Ti
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
Ram: Lexar Ares 2x16 32GB 6000MHz Cl28
SSD: Kingston Renegade 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: FSP Vita GM 850w
Kasa: Raijintek Ponos Ultra MS4

91k

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Bu tercih ettiğiniz parçaları performans açısından mı tercih ettiniz yoksa bu paralara daha iyisi alınır gibisinden mi. Yeni sistemler hakkında pek fikrim yok yardımcı olabilirseniz sevinirim

Bir de hocam ekran kartı kısmına gelince bu yeni çıkan Galax Gainward gibi markaları almak ne kadar mantıklı olur güvenilir mi? ASUS ve MSI gibi markarda bunların yanında bayağı bir fiyat farkı ile geliyor. Bir sorun sıkıntı çıkartır mı bu markalar

Son düzenleme:

@MelihÖzer'in önerdiği sistemin, RAM hariç her parçası çok daha kaliteli. Özellikle 4070 Super ve 5070 Ti arasında uçurum var. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin

Bahsettiğin markalar son derece güvenilir. Daha pahalı gördüğün modeller ya fabrika çıkışlı overclock edilmiş oluyor ya da overclock limitleri daha yüksek oluyor. Genel fark bu.

Ram olarak ne önerebilirsiniz max 6-7 bin lirayı geçmeyecek şekilde.

Anladım bu sistemi büyük ihtimalle alacağım sadece ekran kartı kısmında soru işaretlerim vardı onlarda gitti teşekkürler

Son düzenleme:
Ram olarak ne önerebilirsiniz max 6-7 bin lirayı geçmeyecek şekilde.

Anladım bu sistemi büyük ihtimalle alacağım sadece ekran kartı kısmında soru işaretlerim vardı onlarda gitti teşekkürler
Lexar Ram kullanabilirsiniz merak etmeyin. İyi markadır, sadece ülkemizde çok bilindik değil. İlla içiniz rahat etmeyecekse Corsair Vengeance 2x16 32gb 6000mhz cl30 yapın. Aynı fiyata cl30 Ram alıyorsunuz sırf markası var diye.

Bu konular hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için alternatif olabilecek bir marka varmı onu merak etmiştim. Benim için marka çok önemli değil sıkıntı çıkartmasın yeter. Onunda cevabını aldım sayenizde teşekkür ederim. Son bir soru olarak cl değerleri çok bir performans farkı yaratıyormu.

Hocam ram hakkında temel soruları, temel bilgileri anlattığım makalem var Rehber: PC Toplarken Ram Seçimi, Ram Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Temel Bilgiler burdan temel bilgilere erişebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…