80 bin TL sistem toplama

Bütçe
70.000-80.000

Sp1ll

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
70-80k aralığında bütçeye PC toplayacağım ancak bu konuda bir hayli yardıma ihityacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-İ9 12900(K/kf) işlemci.
-DDR5 soketli anakart ( ama hangi anakartı almalıyım?
-RAM hangi marka olmalı? Bu bütçede 6000MHz almak mantıklı mıdır?
-PSU 1000+ Gold ve üzeri olmalı diye düşünüyorum ama hangi marka olsa daha iyi olur?
-Ekran kartı RTX 3080 Ti, 3090, 3090 Ti 384 bit olsun diyorum ama sizler ne dersiniz?
-Kasa konusunda ne tercih etmeliyim hiç bilmiyorum.
-Ne kadar işlemci ve ekran kartı termal macunlarını kendim yenileyebiliyor olsam da cinsiyetimden sebep biraz da kendim toplamaya cesaretim yok bu sebeple bir site üzerinden montajını da yaptırarak sipariş vereyim diye düşünüyorum. Genelde inventus tavsiye ediliyor, hizmetlerinden ve müşteri iletişiminden memnun kalınmış bu zamana kadar yaptığım araştırmalarla. Yine bu konuda siz deneyimli arkadaşların tavsiyesi ne olur?
- 2K monitör almayı düşünüyorum. Amacım 2K'da yüksek performanslı bir PC almak. Ve daha önceki pcim gibi bir 5-6 sene sorunsuz iyi FPS'lerde oyun oynamak.

Şimdiden katkısı olan, destek ve yardımcı olan sizlere teşekkür ederim.

İşlemci soğutucuyu da yazmayı unutmuşum. O konuda da yardıma ihtiyacım var. Hava soğutma mı olmalı. Sıvı soğutma mı? Dayanıklı sorun çıkarmayacak iyi bir soğutucu ne olmalı?

Son düzenleme:
İşlemci;

Anakart;

RAM;

GPU;

PSU;

Kasa;

SSD;

Sıvı Soğutucu;

4K Monitör;

Hepsi 76.175 TL tutuyor.

Şu an toplarsan 70800TL tutuyor bu sistem.
Bir de bu monitörü alırsın:
Ama şahsen bekleyebilirsen daha iyi olur tabii Ryzen 7000 serisi işlemcilerle RTX4000 serisini birleştirebilirsin.

Şu an toplarsan 70800TL tutuyor bu sistem.
Hocam monitör dahil değil o yüzden bileşenleri biraz kıssaydınız keşke 3090 4K kartı olduğu için 80K'yı geçecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı