800.000 TL araba önerisi

160k küsurlere gelmiş 1.6mjet önermem şahsen. Kronik sorunları olan bir motor.

Mesela ne gibi kronik sorunu var hocam sayar mısın? Çünkü bu motor taksilerde vs de kullanılan ve 1 milyon kilometreleri dahi gören sağlam bir motorda ondan soruyorum
 
Hocam 2015 model civarı 1.6 benzinli Megane bakın derim, hem parçası ucuz hem LPG taktırabilirsiniz, aile aracı olarak da boyutu yeterlidir. Passat vs. o paraya temiz olmaz diye düşünüyorum.
hocam 1.6 atmosferik motor bence meganın en gereksiz motoru tabi lpg avantajı vardır da 1.5dci iyidir ya.
 
hocam Toyota corolla sizi motor mekanik olarak nerdeyse hiç yormaz fakat çok konforlu olduğuunu söyleyemem. Ford focus 2015 16 Ford kuga 14 15 Hyundai ix35 2.0R dizel
Kia sportage skoda octavia Volkswagen golf 1.4tsi

Dizelini bilmiyorum kullanmadım.
Çok performanslı olduğu söylenemez ama daha verimli. Kaldı 1.6 atmo reno motorunda da çok bi performans olduğu söylenmez.
 
Mesela ne gibi kronik sorunu var hocam sayar mısın? Çünkü bu motor taksilerde vs de kullanılan ve 1 milyon kilometreleri dahi gören sağlam bir motorda ondan soruyorum
Sayabilirim tabi.
EGR ve DPF Sorunu: Kurumla tıkanan EGR'si var. Kronik olarak temizlense bile devamlı tıkanıyor. Çoğu zaman yazılımla iptal ediliyor. Yazılımdan iptali sonrası ardından DPF tıkanıyor. Aynı şekilde partikül filtresi ya temizleniyor yada iptal ettiriliyor.
Enjektör Sorunu: Genellikle kış aylarında ortaya çıkan enjektör arızası var. Tekleme ve titremeye yol açıyor. Sağlam bir usta tarafından temizlenirse belki giderebilir. Ama araştırırsanız çoğu kullanıcı çözüm bulamadığı için yazılımdan hatayı sildiriyorlar. (Kendilerini kandırdıkları bir çözüm.)
Turbo Sorunu: Yüksek devirlerde turbodan gelen çekiş kaybı, devreye girmemesi gibi kornik bir arızası var. Yüksek kilometrelerde daha sık karşılaşıyor. Servis'e götürdüğünüzde ayak üstü bakım masrafı alınır. Ve ''Bir sıkıntısı yok. Testlerimizde böyle bir sorunla karşılaşmadık. Ödemeniz gereken bir bakım masrafı var.'' denilip gönderiliyor.
Tabi daha saymadığım yağ eksiltme, triger sorunlarına girmeyeceğim. Amacım marka karalamak değil. Sonuçta temiz bakılmayan araba vardır, sorunlu araba yoktur. Ama siz zaten ikinci el alacağınız için nasıl kullanıldığını bilemezsiniz. Neden bilinmez Fiat markasında da kronik sıkıntılar çok fazla ama. Tercih edeceğim bir marka değil. Taksiciler devamlı direksiyon başında olduğu için bir kronik arızasında bile artık arabanın dilini anladıkları için kullanabiliyorlar. Egea alıp 20Bin kilometrede yağ yakanlar da var. Birkaç taksiciye göre araba almak sizin kararınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…