Merhaba, babam galerici bana bu yaz araba alacak sağ olsun. Fakat kendisi galerici olduğu için 40 yılı aşkındır, bu işi çok iyi biliyor ve BMW gibi markaları aldırmıyor asla.
Beraber kafamızda belirlediğimiz birkaç modeli sizinle paylaşmak isterim aşağıda isteklerim beklentilerim yer alacak bu maksimum bütçemizdir.
Honda Accord 2010-2015 arası 2.0 executive kasa. Sebebi ise ben D segment araçlara cidden aşığım beni içine alsın her türlü özellik donanım olsun ve sorunsuzluk içersin ve öğrenci olduğumdan dolayı bana arıza çıkarmasın istiyorum bu yüzden Accorda'da çok bindiğimden inanılmaz beğeniyorum. Ve Honda sağlamlığı tabii. Civic ile takla attım bundan 8 ay önce arabanın direkleri bile yamulmadığından Honda gözümde kaporta dışında sağlamlık konusunda beni cezbetti.
Babamın hoş gördüğü diğer modeller (beraber belirlediğimiz):
Mercedes C180 2009-2010 kompressor kasa.
Audi A3 sedan 2010 ve sonrası.
Mazda 6 2010 ve sonrası full paket kasalar.
C segmentinde ise güzel gördüğüm gözüme hoş gelen sorun çıkarmayacağını düşündüğüm alternatif seçenekler:
Focus 2015 ve sonrası kasa.
Civic 2017 kasa.
Megane 4 2016 ve olursa sonrası.
Mazda CX3 2010 sonraları kasa SUV kasa.
Ford Mondeo 2013 sonrası kasalar.
Jetta veya Passat.
Dizel veya benzin olduğunu belirtmedim sadece ortalama belli kasaları beğendiklerimi belirtmek istedim.
Arabadan performans beklentim yok genç olduğum için görüntüsü güzel olsun içindeki donanımlar ve genişlik beni tatmin etsin yeter istediğim bu.
Seçeneklerim biraz kısıtlı biraz da eksik olmasının sebebi sadece son 1 yıldır araba piyasasına hakimiyetim ve araba konusunda bilgi sahibi olabildim öncesinde arabalar ile çok bir haşır neşirliğim maalesef yoktu. Beklentilerim maksimum bütçemiz bunlar. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Ben her şeye rağmen Accord veya C segment olsa da çok dolu olduğundan C180 düşünmekteyim. Çünkü ikisiyle de 300'den fazla kilometre uzun yol vs. yaptığım için.
Satıcı değil binici olduğumdan satmayacağım için listedeki en mantıklı seçenek Accord bence.
Belki yeni araba yenidir Clio vs. yeni şeyler önerebilirsiniz fakat gerçekten o tarz sevmiyorum yeni olan paramın yettiği ve büyük geniş istediğim için Megane olabilir.
Ve babam galerici olduğundan 40 yılı aşkındır, kendisinin benim canımı sağlığımı arabanın arıza çıkarmaması cebime ve bana zarar vermemesi için izin verdiği belli modeller bunlar. Yani düşüncesi şu: Sana BMW aldırmam sana sıkıntı yapar (en azından bu bütçede) fakat bu bütçede beğendiğin istediğin araba ne ise sorunu yoksa onaylıyorsam seve seve alırım ve kendisi de çok büyük bir şiddetle bana Accord öneriyor.