Tamamen FPS oyunları için olacaktır fakat takıntılarım da diz boyuBu yüzden çok kararsızım ve o kadar parayı da gerçekten kazanırken emek veriyorum. RGB olmasına da gerek yok, olursa da problem değildir.
Bir klavyede aradığım özellikler:
1. Marka takıntım yok.
2. Fazla sesli olmaması.
3. Mutlaka Türkçe karakter veya harfleri olması.
4. Optik Switch olması.
5. Kablo kısmı örme veya kalın olması.
6. Ürün fiyatı maksimum 800-900 TL olmalı.
7. Bilek desteği olması.
8. Enter Tuşunun büyük olması.
Sesli olarak Razer Huntsman klavyeyi önerebilirim. Kullanıyorum şu an için memnunum ama dediğim gibi sesli bir klavye. Hatta çok az daha Blue Switch'e göre fazla ses çıkarıyor. İtopya'da 766₺
Sessiz olarak ise Zowie Celeritas II klavyeyi öneririm. Bu iki ürün de mekanik değil optik switchlere sahip. Zowie'nin klavyesi sessiz, speed-kırmızı switch ayarında bir klavyedir. O da Gameekstra'da 700₺. Bu klavyeyi almayı çok istiyordum ama Corsair K70 Red Switch klavye kullanırken çok zorlanmıştım bunun da switchi bu tarzda olduğundan almadım.
Razer olanın kablosu örgü kablo, Corsair kadar kalın değil ama kablosu. Ayrıca Türkçe ve büyük enter tuşuna sahip. Zowie ise plastik kablo, ingilizce ama büyük enter tuşuna sahip bir klavye. Klavyenin çoğunlukla sabit kalacağını çok fazla hareket ettirilmeyeceğini düşünürsek örgü olmaması bence dezavantaj değil. Daha önce ingilizce klavye kullandım, klavyeye bakarak yazmadığım için sıkıntı yaşamadım. Ayrıca tuş takımını değiştirme seçeneğiniz mevcut. İkisinde de bilek desteği yok. Razer'ın bilek destekli Huntsman klavyesi de var ama 1500₺. O paraya değmez.