800 bin TL araba önerisi

kuduban7

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 15 Nvidia rtx 4050 Ekran kartı 16gb ram İntel core i7 13.nesil işlemci 1tb ssd
Meslek
Öğrenci
Başlıkta belirttiğim gibi 800.000TL civarında 2.el bir araç arıyorum. Arabalardan çok anlayan birisi değilim o yüzden bilgilenmek istiyorum, temiz bir araba istiyorum. Trabzon koşullarına uygun ve masraf çıkarmayan bir şey lazım. Alırken dikkat etmem gereken şeyler nedir vs. her şeyi anlatır mısınız?

Başıma geleni söyleyim:
Bir tavsiye üzerine Antalya Akdeniz Sanayide Online Garaj isimli firmaya gittim gitmez olaydım. Tam bir rezalet yaşadım. Araçtaki sorunu çözemedikleri gibi boşuna masraf yaptırdılar bana. İşin garip yanı bana öneren kişide bıraktı orayı benzer olaylar yaşamış. Aklımın almadığı asıl olay bu adamlar nasıl oluyor da binek aracın sorunlarını çözemezken dükkanlarına Mercedes, BMW, Brabus, Porsche, Corvette, Camaro, Nissan GTR, Ferrari gibi arabalar giriyor ve çoğununda komple motorları indirmişler bir de üstüne resim çekip Instagram'a koymuş adamlar. Şaka gibi bilgisiz tecrübesiz bu adamlar bu müşteriyi nereden buluyorlar anlam veremedim. Bu kadar aracında sorununu çözemeden para alıyorlarsa vay vay vay. Ülkemizde denetim yok mu anlam veremedim bu servis olayları rezalet

Türkiye'de iş bilen servis yok asıl sıkıntı bu. Bkz TOGG bile Bosch car servisle anlaşmış Bosch car servis dediğin kurumun ülkedeki durumu belli sadece Google yorumlara bakmanız yeterli. O da Google yorumlarını bile sildiriyorlar. Antalya'da oto servislere Google'dan 1 yıldız veriyorum ancak kaldırılıyor. Antalya'da sıkıntı yaşadığım Aral servis (Service Aral) isimli dükkana 1 yıldız verip olumsuz yorum yapmıştım birkaç gün sonra silindi. Sonrasında Online Garaj isimli işletmeye kötü yorum yaptım o da yayından kaldırılmış gözüküyor. Yorumlarımda hiçbir kötü kelime veya argo da kullanmadım buna rağmen yorumlarım neden silindi anlamadım. Bu işletmelere baktığımda 5 yıldızlı birçok yorum var ama onlar duruyor sadece, bazıları da zaten 2-3 yorumlu fake hesaplar olduğu belli. Bu tarz olay yaşayan var mı Google yorumlarda bilemiyorum. Google yorumlarına da güven yok. Şu YT da OTOTAMİRCİM isimli kanal var o adama ulaş o sana Trabzon'da hangi usta iyi söyler. Sanırım Karedenizdeydi oda. Eğer trabzondaysa ona git

Söylediklerinize katılıyorum ancak ben şu anda araç arıyorum servis ile bir işim yok.

Başlıkta belirttiğim gibi 800.000TL civarında 2.el bir araç arıyorum. Arabalardan çok anlayan birisi değilim o yüzden bilgilenmek istiyorum, temiz bir araba istiyorum. Trabzon koşullarına uygun ve masraf çıkarmayan bir şey lazım. Alırken dikkat etmem gereken şeyler nedir vs. her şeyi anlatır mısınız?
Trabzon'da yasiyorsaniz turbolu ve cekisi duzgun bir arac almanizi oneririm. Bende Artvin kokenliyim ve Trabzon-Rize-Artvin taraflarina Turkiye'ye geldigimde gelirim. Bizim oralar bol yokuslu yagisi bol olan yerler oldugu icin tavsiyem yerden yuksek Duster tarzinda bir arac almaniz olacaktir. Yerden yuksek aramiyorum derseniz bulabileceginiz 2015 ustu ve kmsi dusuk araclari tercih edin. Urban paket Egea'lar butcenizde bulunur mesela.

Citroën C4 cactus modeline biraz baktım yüksek ve büyük bir araba, fazla da yakmıyormuş sizce nasıldır.

Citroën C4 cactus modeline biraz baktım yüksek ve büyük bir araba, fazla da yakmıyormuş sizce nasıldır.

Ben de benze bütçe ile uzun süre araç aramıştım hocam. O cactuslerin bazı modellerinde arka cam servis camı gibi açılıyor ve Citroën'lerin elektrik aksamlarında kronik sorunlar çıkabiliyor. Eğer +50 bin koyabilirseniz temiz 1.6 Egea hatchbacklere bakabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı