Öncelikle merhaba;
Şu an bende AMD'nin 3600 işlemcisinden çıkan stok soğutması var. Biraz tozdan ve termal macundan olması gerek bilgisayar yük altında olmadığında bile 75 derecede çalışıyor. Bazen Valorant giriyorum arkadaşlarımla ve bilgisayar çöküyor. Açmaya çalışınca işlemci 93 derece açamazsın diyor. Bende şu an MSI A520 Vector Wi-Fi var ve çok memnunum. Bu anakart ile uyumlu bir ışıklandırması olan (yani ARGB olan) ve 120Mm'lik bir sıvı soğutma önerebilir misiniz? Fiyat maksimum 800 TL olmalı, babam almaz
Anakarta bağlama işini içinden gelen montaj kitiyle yapacaksınız fakat detaylarını bilmiyorum kullanmadığım için.
ARGB bağlantısını fana bağlı bir kablo ile yapacaksın. 5V ARGB kablosu gelir fanın üzerinde onu anakartının ARGB portuna bağlayacaksın.
Peki önerebileceğiniz bir sıvı soğutma var mı? Sıvı soğutma istiyorum çünkü işlemci yanıyor, Overclock yapmak istiyorum ve sistemin geri kalanına daha iyi bir soğutma sağlamak istiyorum. İstememin diğer bir nedeni ise işlemciyi değiştirirsem rahat etmek.
Corsair Hydro Series H45 CW-9060028-WW Sıvı Soğutma arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
Bu soğutucununsa performansı tartışılır zaten. 800Tl ye alacağınız hava soğutma bu sıvı soğutmadan çok daha iyi performans sergileyecektir.
Bu soğutucuyuda düşünebilirsiniz;
ID-Cooling FrostFlow X 120 İşlemci Sıvı Soğutucu arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
Bu bütçede sıvı soğutucu almanızı önermiyorum açıkçası.