800 TL mouse önerisi

pisuscosplay

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar, iyi günler.

Yeni mouse alma ihtiyacım doğdu. 17 - 18 cm uzunluğunda elim var. Pençe tutuşu kullanıyorum. Zowie FK1+ kullandığım dönem, çok rahat etmiştim. Ambidextrous olmasından kaynaklı.

Razer, Logitech, HyperX, ASUS ve Corsair gibi firmaların ürünlerini sevmiyorum, o yüzden bu firmaların ürünlerini önermeyin!

SteelSeries'i daha önce bir kere kullanma şansım oldu. Kulaklığını kullanmıştım (Siberia 200). Gayet iyiydi ki şu an piyasadaki ürünlerinin de iyi olduğunu düşünüyorum. Glorious Model O ürününü de seviyorum. Ama bildiğim kadarı ile yazılımı yok ve bu beni biraz geriyor.

Evde kedi olduğundan mütevellit önereceğiniz ürünün örgü kablosu olması gerekiyor.

İyi bildiğiniz veya kullandığınız ürünler hakkında önerilerde bulunabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Razer, Logitech, HyperX, ASUS ve Corsair gibi firmaların ürünlerini sevmiyorum, o yüzden bu firmaların ürünlerini önermeyin!
Geriye hangi marka kaldı? Neye göre sevmiyorsunuz?

Glorious Model O ürününü de seviyorum. Ama bildiğim kadarı ile yazılımı yok ve bu beni biraz geriyor.
Yazılımı var ancak malzeme kalitesi düşük ve gıcırtı sorunu olduğu soyleniyor. Almaktan son anda vazgeçtim ben de. İlla alacaksaniz Model D alabilirsiniz.

200 TL arttirabilirseniz Viper Ultimate öneririm. Simetrik ve kablosuz.

Geriye hangi marka kaldı? Neye göre sevmiyorsunuz?

Yazılımı var ancak malzeme kalitesi düşük ve gıcırtı sorunu olduğu soyleniyor. Almaktan son anda vazgeçtim ben de. İlla alacaksaniz model D alabilirsiniz.

200 TL arttirabilirseniz Viper Ultimate öneririm. Simetrik ve kablosuz.

İlk sorunuz için:

O markaların ürünleri hep başımı ağrıttı.

Razer Black Widow Chroma 2016 sahibiyim. 3 yıl önce tuşları tutukluk yapmaya başladı.
Razer DeathAdder Elite sahibiyim. Aldıktan 1 - 1.5 yıl aradan sonra tuşları kendi kendine basmaya başladı. Scroll'da tutukluk başladı.
Razer DeathAdder V2 sahibiyim. Gövdesinde oynama sorunu var. Sağ tarafından takırtı geliyor ve Scroll'u bazen çalışmıyor.

Yıllar önce Logitech G430 kullanmıştım. Gövdesinden takırtı geliyordu.
Logitech G502 sahibiyim. Uzun süreden sonra Scroll'u özgürlüğüne kavuştu. Sağ sol yapınca en az 0.5 Cm'lik oynama yapıyor. Tuşları basmıyor şu anda.
Logitech G PRO X kulaklığını almıştım. Bağlantı yerinden takırtı sesi geliyordu ve kulaklarımı yara etmişti.

HyperX Cloud 2 ve Cloud Alpha S kulaklarını kullandım. İkisi de 1 yıl dayanabildi ve çok fazla sorunları vardı.

ASUS ROG Delta RGB kulaklığını aldım. Gövdesinden takırtı geliyor.

Corsair K95 RGB Platinum klavyesini aldım. Kullanmaya başladıktan 1 ay sonra tuşlar atmaya başladı. Ve switchlerinden yay sesi geliyor.
Corsair Dark Core RGB Pro SE faresini aldım. Gövdesinde oynama sorunu vardı ve sol taraftaki arka makro tuşu ağır basıyordu. Daha bugün bozuldu.

Bu sebeplerden ötürü bu markaların hiçbirine güvenmiyorum.

-------------------------------------

Glorious Model O için dediğiniz sorunu araştıracağım. Teşekkürler.

Glorious Model D'yi almam çünkü aynı fiyata ambidextrous olan SteelSeries Sensei Ten'i alabilirim.

İlk sorunuz için:

Razer Black Widow Chroma 2016 sahibiyim. 3 yıl önce tuşları tutukluk yapmaya başladı.
Razer DeathAdder Elite sahibiyim. Aldıktan 1 - 1.5 yıl aradan sonra tuşları kendi kendine basmaya başladı. Scroll'da tutukluk başladı.
Razer DeathAdder V2 sahibiyim. Gövdesinde oynama sorunu var. Sağ tarafından takırtı geliyor ve Scroll'u bazen çalışmıyor.

Logitech G502 sahibiyim. Uzun süreden sonra Scroll'u özgürlüğüne kavuştu. Sağ sol yapınca en az 0.5 Cm'lik oynama yapıyor. Tuşları basmıyor şu anda.
Logitech G PRO X kulaklığını almıştım. Bağlantı yerinden takırtı sesi geliyordu ve kulaklarımı yara etmişti.

HyperX Cloud 2 ve Cloud Alpha S kulaklarını kullandım. İkisi de 1 yıl dayanabildi ve çok fazla sorunları vardı.

Corsair K95 RGB Platinum klavyesini aldım. Kullanmaya başladıktan 1 ay sonra tuşlar atmaya başladı. Ve switchlerinden yay sesi geliyor.
Corsair Dark Core RGB Pro SE faresini aldım. Gövdesinde oynama sorunu vardı ve sol taraftaki arka makro tuşu ağır basıyordu. Daha bugün bozuldu.

Glorious Model D'yi almam çünkü aynı fiyata ambidextrous olan SteelSeries Sensei Ten alabilirim.

Steelseries Prime bakabilirsiniz.

Xm1r, Pulsefire Haste, belki Prime?

HyperX istemediğinizi gördüm, kızgın atmanıza gerek yok. Bir üründe sıkıntı yaşamanız diğerinde de yaşacağınız anlamına gelmiyor. Beğenmiyorsanız da diğer önerileri değerlendirebilirsiniz.

Son düzenleme:
İlk sorunuz için:

Glorious Model D'yi almam çünkü aynı fiyata ambidextrous olan SteelSeries Sensei Ten'i alabilirim.
Özellikle Corsair ve diğer markalar için RMA başvurusu yapabilirdiniz. Corsair ve Logitech sorununuzu kanitladiktan sonra tüm olaylarıyla ücretsiz şekilde yeni urun gönderip eski ürünü teslim alıyorlar.

Logitech eski ürünü çekiçle imha ettiğinizde dair video istedikten sonra gönderiyor genelde.

Razer sadece gümrük ücretini ödemiyor, çoğu zaman da ürün sizde kalıp adresinize yeni urun gönderiyor. Hatta forumda kablosu temassızlik yapan Razer klavyeyi, eski urum istenmeden destekten yeni klavye aldiktan sonra eski klavyeye yeni kablo takarak tamir edene bile rastladım.

Demem o ki, sorunlu ürünlere rastlamış olabilirsiniz, keşke desteğe başvursaydınız. 40 USD'lik HS35 için bile ücretsiz kargoyla önce Hollanda'ya kargolama yaptiktan sonra 7 gün içerisinde taa Tayvan'dan yeni urun gönderdiler. Marka değil modele göre yargilayin derim. Steelseries'in de özellikle mouseta sorunlu modelleri mevcut.

XM1r, PulseFire haste, belki Prime?

HyperX istemediğinizi gördüm, kızgın atmanıza gerek yok. Bir üründe sıkıntı yaşamanız diğerinde de yaşacağınız anlamına gelmiyor. Beğenmiyorsanız da diğer önerileri değerlendirebilirsiniz.

HyperX önerisi istemediğimi belirtmiştim. Sizin önerileriniz arasında olduğu için yeni bir mesaj yazmak yerine kızgın atmayı tercih ettim.
Herhangi bir sorunum yok, yanlış anlaşılmasın.

@pisuscosplay XM1r ve Fury Z önerimdir. En iyileri bunlar zaten (diğer markaları sevmiyormuş arkadaş). SteelSeries'i asla önermem.

Konu, sevip sevmeme meselesi değil. Modellere göre yargılama yapıyorum zaten (Üstte bir arkadaş "Markalara göre değil modellere göre yargı yapın" demiş. Öyle yapıyorum zaten). Fakat bu markaların önerilen ürünlerini alıp sorun yaşamam, bu markalardan uzaklaşmama sebep oldu. Umarım anlatabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı