800 TL'ye 1TB HDD önerisi

Ouzhanuto

Hectopat
Yakın zamanda bir bilgisayar almayı planlıyorum. Yanına da 1TB HDD alıp bu HDD'ye oyunlarımı indirmek istiyorum. HDD fiyatlarına göz ucuyla baktım da genel olarak 900 liranın altında gibilerdi. 800 civarını geçmezse sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam hdd almanızı fazla önermem ssd veya m2 ssd alın bence.

SSD almak daha mantıklı ve de kaliteli markadan/siteden değil ise o kadar ucuz fiyata olacağını düşündüğümü belirtmemem

Yakın zamanda İtopya'dan linkini bırakacağım harddiski aldım.

Bu zamana kadar hep SSD kullanan biri olarak çok sırıtmadı gözümde. Okuma yazma hızı fena değil. Bundan yola çıkarak, şu bırakacağım model de sizi üzmez diye düşünüyorum.

Yine de benim tavsiyem. Eğer sisteminiz iyi olacaksa ve birçok oyun indirecekseniz. 500 GB SSD sizi uzun süre idare eder. Belki bütçenizi artırır bir de indirim yakalar 2 TB harddiske yönelebilirsiniz. Alacağınız klipleri ve kayıtları böylece saklayabilirsiniz. 1080p kayıtların boyutları çok büyük oluyor. 1 TB bir süre sonra yetmemeye başlayacak.

SSD almak daha mantıklı ve de kaliteli markadan/siteden değil ise o kadar ucuz fiyata olacağını düşündüğümü belirtmemem

Arkadaş "yanında da" demiş. Bu sebeple SSD'nin yanına HDD alacak diye yorumladım.

Bende 256 gb bir ssd varsa hdd daha mantıklı depolama olarak.

Bende 256 GB bir SSD varsa HDD daha mantıklı depolama olarak.

HDD okuma yazma hızı belirli bir bölümü yavaştır dosya upload sırasında veyahut bilgisayar açılışında yavaşlamalar olur birçok yerde karşınıza çıkacaktır yavaşlık

Bende 256 gb bir ssd varsa hdd daha mantıklı depolama olarak.
"HDD'ler genellikle SSD'lere kıyasla daha yavaş ve daha az dayanıklıdır. Ancak yine de HDD satın almak için harika bir sebep var: Kapasite. İkincil depolama sürücüsü olarak kullanıldığında HDD, birincil SSD'nize sığmayan diğer her şeyi depolamak için düşük maliyetle terabaytlarca ekstra alan sağlayabilir."
(Kaynakça:Oyun için HDD ve SSD Karşılaştırması: Doğru Depolamayı Seçme - Intel.)

Son düzenleme:
Hocam sistemin kendisinde 500 GB SSD olacak. Onun yanına ek olarak alacağım.

Teşekkürler bir göz atacağım.

@Babaci Hocam inceledim de biraz daha bekleyip 2 TB almakta fayda var gibi geldi bana. 1 TB modeli ile arasındaki fiyat farkı o kadar fazla değil yani biraz daha biriktirilip 2 TB alınabilir diye düşünüyorum, sizin düşünceleriniz nelerdir?

Son düzenleme:
Evet hocam bence de öyle yapın. 2 TB daha iş görür olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…