800 TL'ye Güç Kaynağı Önerisi

Bütçe
800 TL
Bütçenin esneme payı var mı? Varsa ne kadar ve tam sistemin?
Sistemi daha toplamadım. 4500 Tl bütçem var. işlemci i3 12100f, anakart b660m, ram 8gb 3200mhz toplamda 4500 ediyor. Güç kaynağını 3 hafta sonra alacağım. Güç kaynağı çok pahalı olmasın mümkünse 1000 lirayı geçmesin.

Bir saat sonrası için değişen fiyatlandırma var Türkiye'de, şimdi öneri yaparsam haftalar sonra fiyatın aynı kalacağının garantisi olmadığı için alacağın zaman konu önerisi açman daha iyi olur.

Bir de neden 12100F için B660 çipset anakart seçtin?

Bir saat sonrası için değişen fiyatlandırma var Türkiye'de, şimdi öneri yaparsam haftalar sonra fiyatın aynı kalacağının garantisi olmadığı için alacağın zaman konu önerisi açman daha iyi olur.

Bir de neden 12100F için B660 çipset anakart seçtin?

Fiyatların oynaması sorun değil. Güç kaynağı hariç diğer parçaları sipariş ettim. Güç kaynağından anlamıyorum 4+4 pin ve 21+3 pin psu lazım bana.

b660'ın mhz değeri daha yüksek.

Yüksek olsa bile 3200 MHz RAM belleklerden fazlasını çalıştıramayacağın için B660 çipset tamamen gereksiz olmuş o sisteme. 12. nesil i3 3200 MHz DDR4 RAM ve 4800 MHz DDR5 RAM destekliyor. Yani DDR4 tabanlı sistem topluyorsan 3200 MHz yukarısını göremeyeceksin.

Fiyatların oynaması sorun değilse HV PRO var, ekran kartın ne?

Yüksek olsa bile 3200 MHz RAM belleklerden fazlasını çalıştıramayacağın için B660 çipset tamamen gereksiz olmuş o sisteme. 12. nesil i3 3200 MHz DDR4 RAM ve 4800 MHz DDR5 RAM destekliyor. Yani DDR4 tabanlı sistem topluyorsan 3200 MHz yukarısını göremeyeceksin.

Fiyatların oynaması sorun değilse HV PRO var, ekran kartın ne?

şimdilik gt 1030. diğer ay rx 6400 alacağım.

Tamamdır, FSP HV PRO 550W var. PSU'yu satın alacağın zaman göz atabilirsin. Sistemin saçma olmuş biraz, anakart ekran kartından pahalı, işlemci çok güçlü ama GPU güçsüz derken arap saçına dönmüş her şey. Adına üzüldüm.

Tamamdır, FSP HV PRO 550W var. PSU'yu satın alacağın zaman göz atabilirsin. Sistemin saçma olmuş biraz, anakart ekran kartından pahalı, işlemci çok güçlü ama GPU güçsüz derken arap saçına dönmüş her şey. Adına üzüldüm.
Bu işlemci için en iyi ekran kartı nedir sence?

Şu nasıl bu arada Rampage RGB-550 550W 80 Plus Gold Sertifikalı RGB Ledli Full Moduler Power Supply : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı