800 TL'ye kadar PSU önerisi

Bütçe
800

RangerWill

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

AMD Ryzen 5 3600X.
ASUS TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi)
ASUS ROG STRIX RX 5700 XT.
Corsair Vengeance 2x8GB 3600 MHz.
Adata XPG SX8200 PRO 512 GB.
Zalman X3.
27" 144Hz 1ms QHD monitör.

Bu bileşenlerin siparişini verdim. Geriye sadece PSU kaldı. Ben kendimce araştırdım ve Max 800 TL'ye.

Cougar cxm700 80+ Bronze.
Cooler Master mwe 750W 80+

Bu iki modeli buldum. 3 yıl sonra falan işlemciyi yükseltirsem diye 8+4 CPU pinli bir PSU bulmaya çalıştım ama 1000 TL'nin altında neredeyse yok gibi, en azından ben bulamadım yani. Başka bir öneride bulunabilir misiniz yoksa bu ikisinden biri iyi midir?

Bu ikisini buldum.

Bu bütçede çift EPS çıkışlı PSU bulmak zor, evet. PSU olarak aşağıdaki modelleri öneririm:
Bunun dışında sistem hakkında birkaç tavsiyem var:
  • Ekran kartını AMD alacaksanız Asus'tan almayın. Hep sorunlu oluyorlar. Bütçenizi belirtirseniz öneri yapabilirim.
  • Eğer sistemi oyun odaklı kullanacaksanız NVMe SSD almanıza gerek yok. Daha yüksek kapasiteli bir SATA SSD öneririm. Aşağıdaki videodan karşılaştırabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu bütçede çift EPS çıkışlı PSU bulmak zor, evet. PSU olarak aşağıdaki modelleri öneririm:
Bunun dışında sistem hakkında birkaç tavsiyem var:
  • Ekran kartını AMD alacaksanız Asus'tan almayın. Hep sorunlu oluyorlar. Bütçenizi belirtirseniz öneri yapabilirim.
  • Eğer sistemi oyun odaklı kullanacaksanız NVMe SSD almanıza gerek yok. Daha yüksek kapasiteli bir SATA SSD öneririm. Aşağıdaki videodan karşılaştırabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU'lar için teşekkür ederim.

Ekran kartı için de aslında kafamda Sapphire Nitro+ veya MSI Gaming X'ten birini almak vardı. Ama ROG Strix'in 3500 TL'ye düştüğünü görünce diğer iki model için en az 500 TL daha koymak istemedim. Bilgim yok ama Asus'un o iki modeli çok aratacağını zannetmiyorum (umarım) şu an. Yani öyle bir indirim denk gelmese sanırım hemfikirdik.

SSD içinse, evet mutlaka oyun oynayacağım ama render işleriyle de uğraşıyorum ve sık sık telefon-bilgisayar arası veri transferi de yapıyorum. Ve yine indirimli denk geldiği için normalde kafamda o model yokken sipariş verdim. O yazdığım her bileşenı piyasa fiyatlarının %10 civarı altında yakaladım. Hatta monitörü ise amazon.de'den 360 euroya sipariş verdim. TR fiyatı 6000 TL civarında.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı