800 TL'ye M.2 SSD önerisi

Crucial P3 en son tercih edilecek bir model. QLC NAND yongalarla geliyor, DRAM yok.

Bu bütçede en mantıklı tercih Kioxia Exceria olur.

Arkadaşlar DRAM yok diye diye geziniyorsunuz ama DRAM'in eksiklğini anca dosya kopyalarken çekersiniz. WD SN570 ve Kingston SSD kullanıyorum. SN570 3500MB/S ve DRAM'siz fakat 1GB DRAM'li 7000MBPS SSD'ye geçince adamakıllı bir fark görmedim bile. Buradaki en iyi seçenek p3dür bence. Arkadaşım da aldı yakın zamanda ve sürekli diyor oyunlar çok hızlı yükleniyor diye.

Benim attığım SSD senin yazdığından daha iyi içinde DRAM bulunduğundan okuma yazma hızlarını tam olarak verecektir.
Anakartım destekliyor mu bilmiyorum. James Donkey kullanırken AM3 eski bir anakrt vardı ve hızların yarısını anca veriyordu. Uzun bir süre anakart değişmeyeceğime göre desteklediği hızlarda bir SSD almam daha mantıklı.

En iyi seçenek P3 falan değildir. QLC NAND yongalar TLC'ye göre daha kısa ömürlü.

Arkadaşım da aldı yakın zamanda ve sürekli diyor oyunlar çok hızlı yükleniyor diye.
Bu P3'e özel bir şey değil ki. M.2 SSD'ler zaten çok hızlı diskler. Ben de Gigabyte 2500E modelini kullanıyorum, bende de çok hızlı yükleniyor. Gidip bunu mu önereyim insanlara? Hayır öneremem, çünkü yeterince iyi değil ve aynı fiyata daha iyileri var.

Anakartınızın modelini görmemişim. SATA SSD almanız daha mantıklı fakat SATA SSD'ler hakkında pek bilgim yok

Ama ben hâlâ bu sorunun cevabını alamadım. 3500 MB/ sn ile 1900 MB/ sn arasında süre olarak Windows ve oyun konusunda çok farkları var mı?

Uzun ömürlü olması da önemli
Uzun ömürü sadece oyun oynayan bir insan için neredeyse fark etmeyecektir çünkü çok yazma yapılmayacaktır. Arkadaşın önerisi bilgisayarında iş yapan dosyalarla uğraşan kişiler için daha doğru olacaktır ama sadece oyun oynayacaksan P3 seni pişman etmez.

SATA SSD almanız daha mantıklı.
Neden SATA SSD alsın dostum? Anakartta M.2 yuvası mevcut.

M.2 SSD'ler şu an daha yaygın ve daha uygun fiyatlı.

@AbdullahTaha Dostum Crucial P3 giriş seviye bir model. ''Arkadaşım kullanıyor oyunlar hızlı yükleniyor'' deyip SSD öneremezsin. Aynı fiyata Kioxia varken P3 alınmaz, alınmamalı. Neye göre karar veriyorsun? E ben de 2500E kullanıyorum, oyunlar da hızlı yükleniyor. Ben de mi bunu önereyim o zaman? TLC + DRAM'li model varken neden QLC + DRAMless modele aynı parayı versin?

Madem bu kadar çok seviyorsun P3'ü, al kendin kullan.

Sistem yeni. Yani uzun bir süre bunu kullanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…