8000-10000 TL'ye 2K Oyun Sistemi Toplama

Leons

Hectopat
Arkadaşlar 2K 144Hz beni uzun yıllar götürebilecek dengeli bir sistem toplamayı düşünüyorum. Her tarz oyunu oynarım, çok fazla rekabetçi FPS oynamam. Öncelikle bilen arkadaşlara sorum, şu an PC toplamak için iyi bir zaman mı? Fiyatlarda düşüş olur mu? Bütçem monitörsüz 8 bin civarı duruma göre 10 bine kadar esnetebilirim. Ekran kartında RX 5700 XT çok kafamı karıştırıyor. Performansı RTX 2070 Super'e yaklaşıyor fakat gördüğüm testlerde sıcaklık derecesi yüksek seyrediyor, bu uzun kullanımda bana sorun yaratır mı? RX 5700 XT kullanan varsa memnun mu? İşlemcide Intel'den şaşmam diyordum fakat AMD, Intel'i yakalamış gibi. AMD stok soğutucu yeterli mi? Ya da almışken sıvı soğutucu mu almalıyım? Ana parçaları belirledikten sonra diğer parçaları uyumlu olacak şekilde alacağım.

Ekleme: Bütçeye göre SSD'i 1TB 8200PRO yapabilirsiniz. Anakartı X570 yapabilirsiniz. Bunun dışında aşağıdaki arkadaşın attığı sistem de gayet güzel. Anakartı ben de Tomahawk MAX tercih ederdim. RAM'leri RGB PRO CL15 3000 alırdım.

Son düzenleme:
Stok soğutucu normal koşullarda yeterli, ama overclock vs gibi durumlarda üzer. Ekran kartında fiyat/performans olarak RX 5700 XT gerçekten iyi, hatta bende bir ara kendi kartımı satıp almayı düşündüm, sonradan vazgeçtim. GTX 1080 hala geçerli bir kart. Kasa olarak mutlaka önü mesh bir kasa al. PSU'da ise geleceği düşünerek 750W Gold bir PSU işini görür. Ama 2K 144 Hz kaliteli bir monitör, işlemci, anakart vs ucu ucuna yetebilir bütçe.
Önerim ise;
Ryzen 5 3600.
Kaliteli bir b450/x570 anakart.
İmkan varsa 3600 düşük CL değerli 2x8 Ram. Olmazsa 3200 CL16'da tabii ki işini görecektir.
Ekran kartını bütçeye göre belirlersin.
Kasa olarak Phanteks P400A RGB önerebilirim veya Cooler Master MB511.
SSD mutlaka olmalı, m.2 almana çok da gerek yok. 860 Evo 500 GB ilk etapta yeterli. Daha sonra eklenebilir.
FSP Hydro G 750W.
Monitör olarak kendim Samsung C32HG70 kullanıyorum. Alınmışken HDR alınması taraftarıyım ama fiyatları biraz yüksek, yine bütçe meselesi. 27 inch olanı Black Friday'da ucuza bulunabilir belki.
Ekipman olarak bir şey söylemiyorum. Kişisel bir şey herkesin zevki farklı.
Kabataslak bu sistem üzerine +/- ekleme veya çıkarma yapılabilir.

Monitörü dışarıda tutarsak +2 bin lirayla hangi parçayı yükseltirdin. İşlenci ryzen 7 3700x nasıl olur ?
Özellikle 2K oyun için ve sadece oyun için 3600 üstüne zerre gerek yok. Kalan bütçe ile anakartı X570 alabilirsiniz veya ekran kartını 2080'e yükseltirsiniz. Kasa'da pek hoşuma gitmedi, dahili PSU'lu MB511 alsanız görsel olarak da güzel olur.

Bana sormadınız ama cevap vermek istedim. İyi akşamlar.

Stok soğutucu normal koşullarda yeterli, ama overclock vs gibi durumlarda üzer. Ekran kartında fiyat/performans olarak RX 5700 XT gerçekten iyi, hatta bende bir ara kendi kartımı satıp almayı düşündüm, sonradan vazgeçtim. GTX 1080 hala geçerli bir kart. Kasa olarak mutlaka önü mesh bir kasa al. PSU'da ise geleceği düşünerek 750W Gold bir PSU işini görür. Ama 2K 144 Hz kaliteli bir monitör, işlemci, anakart vs ucu ucuna yetebilir bütçe.
Önerim ise;
Ryzen 5 3600.
Kaliteli bir b450/x570 anakart.
İmkan varsa 3600 düşük CL değerli 2x8 Ram. Olmazsa 3200 CL16'da tabii ki işini görecektir.
Ekran kartını bütçeye göre belirlersin.
Kasa olarak Phanteks P400A RGB önerebilirim veya Cooler Master MB511.
SSD mutlaka olmalı, m.2 almana çok da gerek yok. 860 Evo 500 GB ilk etapta yeterli. Daha sonra eklenebilir.
FSP Hydro G 750W.
Monitör olarak kendim Samsung C32HG70 kullanıyorum. Alınmışken HDR alınması taraftarıyım ama fiyatları biraz yüksek, yine bütçe meselesi. 27 inch olanı Black Friday'da ucuza bulunabilir belki.
Ekipman olarak bir şey söylemiyorum. Kişisel bir şey herkesin zevki farklı.
Kabataslak bu sistem üzerine +/- ekleme veya çıkarma yapılabilir.
Aynı şekilde d
Özellikle 2K oyun için ve sadece oyun için 3600 üstüne zerre gerek yok. Kalan bütçe ile anakartı X570 alabilirsiniz veya ekran kartını 2080'e yükseltirsiniz. Kasa'da pek hoşuma gitmedi, dahili PSU'lu MB511 alsanız görsel olarak da güzel olur.

Bana sormadınız ama cevap vermek istedim. İyi akşamlar.

Olsun hocam çok teşekkürler. Yani bir kere alacağım parça yükseltme ile bir arıza olmadığı sürece uğraşmam o yüzden kafam bir tık üstüne gidiyor sürekli. Evet psu gold sertifikalı düşünüyorum önerdiğiniz kasada güzel görünüyor. Sizce sıvı soğutmaya gerek var mı? Oc yapmayı düşünmüyorum parçaların ömrünü kısalttığı için standart fanlar yeterli olur mu?

@Leons Rekor denemeleri dışında, günlük kullanıcının yaptığı ve %10-15 performans getirisi sağlayan overclock'un bilinen bir parça ömrü kısaltma yan etkisi yoktur. Bu halkımızca efsaneleştirilmiş bir durumdur. Kaç yıllık 2.el ne durumda olduğu belli olmayan işlemcimi şu an 1.4V'da sınırlarında kullanıyorum üstelik delidledim. Muhtemelen 5 yıl daha çatır çatır çalışacaktır (ki zaten yaşı 5+ şu an)

Siz yalnızca oyun oynayacağınız için ve hava sirkülasyonu güzel bir kasanız olacağından (umarım öyle bir kasa tercih edersiniz, önü mesh felan olan) sıvı soğutma veya ekstra daha güçlü hava soğutmaya ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Birçok kişi stok soğutucu ile doğru kasada sorunsuzca kullanıyor.

@actanonverba@actanonverba Evet kesinlikle iyi bir kasa alacağım önerdiğiniz iyi benziyor tam olarak kasada neye dikkat etmem lazım onuda bilmiyorum. Ryzen 5 3600 ve 2080 veya superini indirim durumuna göre almaya karar verdim. Peki benim ileride işlemcimi sorunsuz yükseltebilmem için hangi anakart gerekiyor. Siz ne önerirsiniz model ve marka olarak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı