8000-8500 TL sistem toplama

Bütçe
8000-8500 TL

ProAdam3007

Decapat
Merhabalar. 8000-8500 arası bir sistem toplamak istiyorum.(Tabii ki ne kadar az olursa o kadar iyi.) sistem render-yazılım-oyun amacıyla alınacak. Taşınabilir olmasına gerek yok. Kasanın görselliğinin iyi olmasını istiyorum. Sade kasalardan pek hoşlanmıyorum. RGB'li kasaları daha çok seviyorum. Aklımda olan bir sistem var. Özellikleri şöyle:
İşlemci: AMD Ryzen™ 5 3600.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
RAM: Corsair Vengeance RGB 2x8 GB 3200MHz.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
Harddisk: Seagate 3.5" 1 TB.
SSD: Crucial 480 GB BX500.
Bilgisayar kasası: CM MB TD500 mesh ARGB.
PSU: Kararsızım fakat 450 TL civarında olduğunu varsayıyorum.

Bu şekilde sistem 8999TL ediyor. Şimdi sorularım şöyle;
Ekran kartını bazı kişiler çok övüyor. Bazı kişiler ise çok yeriyor. Bu ekran kartı alınır mı?
Kullandığım SSD nasıldır?
PSU kısmında önerilerinizi bekliyorum.
Sistemi hangi parçalardan kısarak 8500 civarlarına ulaştırabilirim?
Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

RAM'i 3000 MHz alabilirsin, hard disk alma bence, bir de anakarttan kısabilirsin
Bende böyle düşünüyorum fakat harddisk almam gerekiyor. Teşekkürler.

Skywalker 5AD-X | Game Garaj
RAM kısmından 32 GB yapılıp alınabilir.
Pek hoşuma gitmedi açıkçası. Ekran kartı RX5700. RX5700 istesem bunu bütçe dahilinde ben de yapabilirim. Fakat belki son çare olarak ekran kartını düşürebilirim. Yine de teşekkürler.

PSU'yu ve kasayı ayrı almanızı tavsiye etmem onun yerine kasa ile bütünleşik kaliteli bir kasa fiyatı düşürecektir. Ekran kartı konusunda ben olsam indirim kovalayıp 2070 hatta 2070S alırdım ama tabii senin Ray Tracing, DLSS merakın yok ise 5700XT'de fena bir tercih değil. SSD hakkında fikrim yok. Anakartı düşürüp 600 civarlarında bir anakart alıp fiyatta 400 500 TL gibi bir düşüş yapabilirsiniz. RAM konusunda eğer 4x8 yapacağım ileride derseniz anakartı değiştirmeyin fakat 2x8 işimi görür çok ileride 16x2 yaparım vs. diyorsanız kesinlikle değiştirin ve 3200 ile 3000 MHz arasında fiyat farkı 100 200 civarlarında ise 3000 MHz tercih edebilirsiniz pek farkını hissetmeyeceksiniz zaten. Ayrıca o ekran kartını sanırsam TUF modelinin yorumlarına bakmışsınız eski TUF modelinde o ekran kartında termal ped olmadığı için evet ciddi sıcaklıklara ulaşabiliyordu ama yeni TUF modelinde böyle bir şey kalmadı zaten alacağınız markanın da soğutması gayet iyi. PSU olarak min. 650W PSU şu bir kasa öneririm.

TD500 mesh çok hoşuma giden bir kasaydı fakat dediğiniz çok doğru bu şekilde 200 300 TL'lik bir düşüş yapabilirim. Ekran kartı hakkında indirimleri ben de takip ediyorum. Ancak uzun zamandır (1 aydır) iyi bir indirim bulamadım. Ray tracing ve DLSS teknolojilerini daha çok yeni olarak görüyorum. Sırf bu teknolojiler için 500-1000 TL fazla vermek istemiyorum. Ve dediğiniz gibi de çok meraklı değilim. Anakart konusunda açıkçası 4 RAM slotu istiyorum fakat böyle olması fiyatı artırıyor. 16GB RAM'in de beni ne kadar götüreceğini pek kestiremiyorum. Herhalde anakartı 2 ram slotlu yapıp şuanlık 16GB'lik tek RAM alacağım. Ekran kartını kesin alacağım gibi duruyor. Fakat tek amacım oyun olmadığı için ekran kartının üzerine gidip anakart, RAM gibi parçaları düşürmek istemiyorum. Belki RX5700 yapıp diğer parçaları da daha dengeli yapabilirim. Çok teşekkürler cevabınız için.

2x8 sizi bayağı götürecektir emin olun ve bence 5700 XT almak daha mantıklı tabii size kalmış.
Ayrıca DLSS destekli ekran kartı almak bence geleceğe yatırım çünkü daha çok gelişecek o teknoloji.

2x8 sizi bayağı götürecektir emin olun ve bence 5700 XT almak daha mantıklı tabii size kalmış.
Ayrıca DLSS destekli ekran kartı almak bence geleceğe yatırım çünkü daha çok gelişecek o teknoloji.
2x8 beni götürecekse anakartı da düşürebilirim. Tamamdır bu haliyle bir daha hesaplayıp yazacağım buraya çok teşekkürler.

Aşağıdaki sistemi dediğiniz bütçelere toplayabilirim.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: Gigabyte B450M-S2H
RAM: Corsair 2x8 GB 3000MHz
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ (11293-03-40G)
Disk : Xpg ASX8200PNP-1TT-C 1TB SX8200PNP PCIE M.2 3500-3000MB/s Flash SSD
Bilgisayar kasası: Corsair Spec Delta 650W (CC-9020124-EU)

Fiyat ne kadar oluyor acaba? Anakartı ve kasası hariç düşündüğüm parçalara benziyor. Elinize sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…