Haklısınız, normalde ekran kartı düşük kalmış derdim ancak CS:GO işlemci odaklı bir oyun diye iyi olmuş.
Bu arada yanlış anlamayın, ekran kartına kötü demiyoruz. O bütçeye az kalmış diyoruz. Yoksa en güncel oyunları 1080P'de akıcı bir şekilde oynatan ve uzun bir süre oynatmaya devam edecek bir kart, 2060 ile yarışıyor.
Çoğu indirimler ile o fiyata düşüyor. Siz ekipman için indirimleri bekleyin. Eğer klavye pahalı geldiyse Trust GXT 890 ile değiştirebilirsiniz. Onun yerine başka ekipmanlara önem verebilirsiniz. Ama şahsen klavye en önemli unsur, sonra da kulaklık. İsterseniz işlemciyi R5 1600 AF alın, ekran kartına yüklenin.
Çoğu indirimler ile o fiyata düşüyor. Siz ekipman için indirimleri bekleyin. Eğer klavye pahalı geldiyse Trust GXT 890 ile değiştirebilirsiniz. Onun yerine başka ekipmanlara önem verebilirsiniz. Ama şahsen klavye en önemli unsur, sonra da kulaklık. İsterseniz işlemciyi R5 1600 AF alın, ekran kartına yüklenin.
Dediğiniz oldukça mantıklı. Dengeli bir sistem daha iyidir (dengeli derken işlemci 1600, ekran kartı 2070 gibi dengesiz olmaması). Ama şahsen ben ekran kartına önem verirdim.
Tabiki değerlendiririm, bekliyorum ekran kartında NVidia istiyorum bir üstü 2060-2070 olduğu için RTX teknoloji çok geçerli değil günümüzde ve MOBA oynamıyorum genelde ondan dolayı 1660S düsünmüştüm.
Burası 6800 lira yapıyor. 1200 lira kalıyor. Bu 1200 liraya çok rahat bir şekilde kulaklık, fare, klavye alabilirsiniz. Hatta bazı donanımların seviyesini artırabilirsiniz bile. Mesela ben şöyle bir yol izlerdim. 256GB NVMe SSD alırdım ve sistemi, programları ona kurardım. Daha sonra pek de üst seviye olmayan SSD alarak oyunların hepsini onun içine kurardım.
Hocam CS:GO'nun tek çekirdeğe ne kadar önem verdiğini bilmiyorsunuz galiba?
Ayrıca 1600 AF 2060'dan sonra darboğaz yapacaktır, işlemci isteyen oyunlarda drop yaşayacaktır.
3600, R7 2700X'ten daha güçlü bir işlemci, rakibi 2600 değil yani.
Burası 6800 lira yapıyor. 1200 lira kalıyor. Bu 1200 liraya çok rahat bir şekilde kulaklık, fare, klavye alabilirsiniz. Hatta bazı donanımların seviyesini artırabilirsiniz bile. Mesela ben şöyle bir yol izlerdim. 256GB NVMe SSD alırdım ve sistemi, programları ona kurardım. Daha sonra pek de üst seviye olmayan SSD alarak oyunların hepsini onun içine kurardım.
Ayrıca 1600 AF 2060'dan sonra darboğaz yapacaktır, işlemci isteyen oyunlarda drop yaşayacaktır.