Şöyle bir durum var, oyun oynarken ne beklediğiniz çok önemli. Örneğin ben fps takıntısı olan bir insanım. O üstte yazan değer normalden yüksek olsun, çok düşmesin isterim. 1080p'de ve yüksek ayarlarda oynadığım oyunların çoğunda o üstte yazan fps değeri beni tatmin etti. 2K monitörde daha güzel çözünürlükte yaklaşık aynı, hatta yer yer tamamen aynı, performansı alabilir miydim? Alabilirdim, ama bütçem yetmiyordu... Fps takıntınız çok yoksa, görüntü güzel olsun, oyundan keyif alayım, fps de hatrı sayılır derecede takılsın yeter diyorsanız 2K güzel bir seçenek. Elinizdeki kart her iki çözünürlükte de normalin üstünde bir performans sunacak güçte. Ancak 1080p çözünürlükte kartın yüzde ne kadarını kullandığını gördüğünüzde canınız sıkılacaksa 2K almanızı tavsiye ederim. Kart tam kapasite çalışmıyor ama fps değerleriniz düşük değil yanlış anlaşılmasın.
Yanlışım varsa lütfen bilen arkadaşlar düzeltsinler. Kendi kullandığım ekipmanla edindiğim fikirler bunlar, yanlış bilgilendirmek istemem kesinlikle.
Ve eğer oynamayı düşündüğünüz oyunlar varsa söyleyebilirsiniz, elimde olanlar arasından fps, işlemci ve kart kullanımı bilgilerini atmaya çalışırım uygun bir fırsatta.