8000 TL Intel işlemci önerisi

Bütçe
8000
anakart olarak diğer bir seçenek

İfadeler: QTV

R5 5600+alacağanız anakart alacağınız Intel işlemciye kıyasla oyunlarda daha fazla FPS verecektir isterseniz R5 5600X bile alabilirsiniz bütçeyi geçmiyor.

R5 5600+alacağanız anakart alacağınız Intel işlemciye kıyasla oyunlarda daha fazla FPS verecektir isterseniz R5 5600X bile alabilirsiniz bütçeyi geçmiyor.

Hocam işlemcide yükseltme şansımız yok mu yükselirse AM5 geçelim orada hangi işlemciyi almam gerekir.

Ben genelde illa işlemci Intel alınıp oyun oynanacaksa i5 13600K öneriyorum çünkü F/P olarak Intel işlemcileri 3E katlayıp 4E bölecek AMD işlemcileri var.

Hocam işlemcide yükseltme şansımız yok mu yükselirse AM5 geçelim orada hangi işlemciyi almam gerekir.
sistemin ddr4 mü?

Ben genelde illa işlemci Intel alınıp oyun oynanacaksa i5 13600K öneriyorum çünkü F/P olarak Intel işlemcileri 3E katlayıp 4E bölecek AMD işlemcileri var.

Sistemin DDR4 mü?

AM5'lerde DDR4 desteği yok biliyorum değiştirim RAM sorun yok evet DDR4.

Anakartınız 11. nesil işlemcileri desteklemiyor. 10400f alsanız bile 10105f'ten çok daha yüksek bir oyun performansı elde edemeyeceksiniz. Ya biraz daha bekleyip kasanızı komple satıp AM5 geçişi yapın ya da WerTokeR'in dediği gibi B550 + R5 5600 kombinleyin derim, fazlasıyla yeterli olur.

Sistemin diğer parçalarını satsam bile en fazla işlemciden 3K ana kartan 2K gelir RAM şu dönemde 2 el satılmıyor kimse almıyor elimde patlar.

Bak güzel kardeşim cebinde 8500 TL paran var, elindeki anakartı, işlemciyi ve RAM'leri hızlıca satıyorsun kaça satarsan sat. AM5 A620M anakart 3100 TL, Ryzen 5 8400F işlemci 4800 TL ve 16 GB DDR5 RAM 1400 TL hepsi toplam 9300 TL yapıyor, elindeki diğer parçalar da uyumlu zaten.

AM4'e geç diyorum bende zaten yukarıda attıklarıma bir bakabilirsin.

Hocam şöyle yapalım ben anakartımın değişmesini anladım ve ben AM5 anakart geçiş yapayim ve R5 5600'den daha yüksek bir işlemci önerin işlemci ve anakart bana 4500 lira gelir getirir 12500 liraya AM5 anakart ve işlemci önerisi yapsanız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…