8000 TL monitörlü sistem toplama

Sciuga

Decapat
Herkese iyi günler. 8000 TL ile bir sistem toplamayı düşünüyorum, fazla anlamadığım için bilen kişilere danışmak-yardım almak istedim. Başlıkta da belirttiğim gibi monitör bu fiyata dahil. İstediğim özellikleri alta yazacağım fakat oraya geçmeden önce paylaştığınız parçaları değerlendirirseniz diğer paylaşan arkadaşlarla bir kıyaslama yapabilir(sin)iz ve daha iyi bir sonuç elde ederiz. Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Oyuncu bilgisayarı olacak.
  • İntel veya amd fark etmez.
  • Yüksek performanslı oyunlarda kasmadan, 60 FPS ve üstü değerler almak istiyorum.
  • Yayın gibi bir derdim yok fakat ileride belki Youtube'a girme düşüncem var bunu da göz önünde bulundurursak sevinirim, tekrardan teşekkürler.

Yazacaklarımı yanlış anlama lütfen sadece tartışarak daha iyisini bulma peşindeyim. Tartışarak derken kavga ederek değil.

Ram'i 8 gördüm fakat 2x8 yani 16 GB bence olması gereken bir şey günümüzde. Ekran kartı tam istediğim gibi aslında, konu açarken bir şeye bağlı kalmamak için yazmamıştım. İşlemci bence bir tık düşük kalmış onu yükseltebiliriz gibi. Kasa bir tık pahalı gibi daha uyguna güzel kasalar bulunabilir diye düşünüyorum. SSD'si güzel, monitör ise 75Hz bence bir tık düşük gibi 1ms de sorun yok.

Toplama olacağı için farklı sitelerden bakarak parçaları en ucuz hali ile sipariş edebiliriz bunu da göz önünde bulunduralım. Desteğin için teşekkürler, devamını diğer arkadaşlardanda bekliyorum

İşlemci:

Anakart:

RAM 2x8:

SSD:

Ekran Kartı:

Kasa:

PSU:

Monitör:

Yok zaten 2 adet Single kit almıştım.
75Hz'de AAA oyunlarda 2K oynayacaksanız yeterli(RX 5700XT 1080P değil 2K kartı çünkü)
Monitörde 144Hz'e çıkınca 75Hz monitörlerden ortalama 500TL üste çıkıyor o fiyat farkında GTX 1660 Ti ve RX 5600XT var. Bir de kasa pahalı demişsiniz dahili PSU var Corsair güvenilir marka ve o kasa çok tavsiye ediliyor forumda iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…