Ben olsam bu fiyata 2060 Super'i kaçırmazdım. Ventus GP dediğimiz yani "GP Edition" adı altında satılan ekran kartı arkadaşların da dediği üzere ısınma sorunu giderilmiş bir ekran kartı. Ancak özel araştırdığımda bu durumun doğruluğunu onaylayamadım. Yani doğru olsa bile henüz bir açıklama göremedim. Ama araştırıyorum.
RTX 2060 Super gibi güçlü bir ekran kartı tabii ki de iyi soğutulmalı. MSI soğutmayı es geçmiş olamaz. Ventus, MSI tarafında her ne kadar giriş seviyesi bir model de olsa sizi üzmeyecektir. Asus Rog Strix serisi olması gerekenden çok pahalı fiyatlarla geliyor. İçiniz rahat edecekse alın ancak performanstan kısacaksınız.
Edit: Efe10'un da belirttiği üzere kasa N11'de yaklaşık 22 TL daha uygun, hatta satıcısı da QP Bilişim. Kendi sitesinde 22 TL daha pahalı ilginç bir şekilde. Genelde akakce, n11 gibi siteleri es geçince göremiyorum böyle nadir indirimleri.
Toplam: 8.015 TL, alternatif kasayı alırsanız 248 TL daha fazla tutacak. Corsair'in bu modeli iyi ancak MB511 şahsen deneyimlemiş olarak 250 TL daha verebilirseniz MB511 öneririm. Olmasa da Corsair modeli de oldukça iyi. Bulabileceğiniz en güvenli ve uygun fiyatlar bu ürünler için bu sitelerde.
Bu sebeple Ryzen 5 3600X önerdim. İçerisinden Wraith Spire soğutucu çıkıyor ve yeterli. Bende de Ryzen 5 2600X var ve memnunum. Hatta overclock bile yapabiliyorum. Ama Ryzen 5 3600X için overclock yaptığınızda bu soğutucu ne kadar yeterli olur bilmiyorum. Overclock abartılmayacaksa yeterlidir.
Toplam: 7.992,52 TL
Alternatif SSD ile Toplam: 8.103,17 TL
Alternatif Kasayla Toplam: 8.262,76 TL
Tüm Alternatifler ile Toplam: 8.373,41 TL
Corsair kasa ve güç kaynağı bu fiyata yeterli. Ancak dediğim gibi biraz daha çıkıp MB511 de tercih edebilirsiniz hava akışı olarak. Corsair SSD'yi de ekledim alternatif olarak çünkü her ne kadar Samsung SSD en iyisi olsa da bu da 480 GB ve bu NVMe bir SSD, yani çok daha hızlı. 100 lira farka ben bu SSD'yi alırdım şahsen.