8000 TL Oyun Ve Autocad 3D modelleme için Sistem

Daha fazla  
Arkadaşlar mimarlık öğrencisiyim acayip oyun merakım var ama mimarlık proje çizim içinde hem kasma sorunu olmaksızın oyunlarda da güçlü bir sistem tavsiyesi istiyorum. Kasa 8000 TL. Sadece kasa monitör sonra bakıcam.

Son düzenleyen: Moderatör:
8011TL.jpg
Dostum bu şekilde bir alternatif sunabilirim.

Yukarda arkadaşın kurduğu sistem gayet başarılı.Ama benim 2 uyarım olacak.
1-6700k veya çarpan kilidi açık herhangi bir işlemci alıp hız aşırtma yapmanı asla önermiyorum.Yeri gelecek 6-7 saatlik renderlar alacaksın.Hız aşırtma yapıp stabil çalıştığına inandığın ghz değeri uzun render sürelerinde mavi ekran verip seni çileden çıkarabilir.Proje teslim zamanları zaten çok stresli ve zamanla yarıştığın anlar olacak böyle durumlarda riske girmene gerek yok.6700 tercih et.
2-Gerekirse monitöre ayıracağın bütçeden aktar ama SSD ye para verirken hiç çekinme.M2 ssd al.

İşlemci: İ7 6800K
Anakart: ASRock X99 Taichi
RAM: Corsair Vengeance LPX 32 (4x8) GB 2400 Mhz
Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
HDD: Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM
SSD: Corsair Force LE 480 GB
İşlemci Soğutucu: Akasa Venom A10
Kasa: Zalman Z9 Neo
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 80+Bronze 750 W
Toplam 7768 TL

Teknobiyotik'ten toplandı.

Yukarda arkadaşın kurduğu sistem gayet başarılı.Ama benim 2 uyarım olacak.
1-6700k veya çarpan kilidi açık herhangi bir işlemci alıp hız aşırtma yapmanı asla önermiyorum.Yeri gelecek 6-7 saatlik renderlar alacaksın.Hız aşırtma yapıp stabil çalıştığına inandığın ghz değeri uzun render sürelerinde mavi ekran verip seni çileden çıkarabilir.Proje teslim zamanları zaten çok stresli ve zamanla yarıştığın anlar olacak böyle durumlarda riske girmene gerek yok.6700 tercih et.
2-Gerekirse monitöre ayıracağın bütçeden aktar ama SSD ye para verirken hiç çekinme.M2 ssd al.
SSD 960 pro almayı düşünüyorum zaten Hız aşırtma kulanmaya gerek yok bence

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı