8000 TL Sistem Tavsiyesi

Cellan

Hectopat
Arkadaşlar bu hafta sonu bilgisayar almaya gidecegım. 7000TL kasa ve geri kalan parayla ise güzel bir monitör istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Not: Intel ya da AMD işlemci de olabilir fark etmez.

Yoksa bunu alıcamda
@Pantheon Hocam bi bakar mısın
Birde karne indirimi ne zaman olucak bilgin var mı ayrıca fiyatlarda farklar olur mu ?[/QUOTE]

Son düzenleme:

Intel sisteme soğutucu da almak lazım. Kendi soğutucusu yeterli olmayabilir. Karne indirimi ile ilgili bilgim yok. Olursa illa farklar olacaktır.

Bu aşağıdaki de ben olsaydım performansa önem verseydim alacağım liste.

Intel bir sistemde Ram MHz'inin çok bir önemi yok 2666 MHz yeterlidir. Sırf 3000 MHz' de kullanmak için Z370 Bir anakart alınmaz bence. Zaten overclock yapılamayan bir işlemci. Ayrıca 1070Ti için 1080p ve 75 Hz bir monitör seçimi saçma. Kısacası 3. Liste bence çok dengesiz.
Ama şu da var: Ryzen 5 2600 içeren listeniz de mükemmel. Benim tercihim o olurdu.

Son düzenleme:
@Caner Altuner Güzel X470 eklediniz, bir anakart eklediğiniz için her şeyden kıstınız ama.
  • Eklediğiniz anakartın 8+4 CPU güç girişi var, PSU'da bu destek yok.
  • Eklediğiniz kasa parasını hak etmiyor.
  • Bu bütçeye 21.5" bir monitör eklemek ne kadar mantıklı?

Yalnız ileriye dönük olması için Z370 anakart ekledim. Ekleyeceğim B360 anakartlar da nerdeyse aynı fiyat. 1070Ti için o monitör idare edecektir. Size saçma gelebilir, bu sizin düşünceniz.

Hocam sizi takdir ediyorum gerçekten her arkadaşa üşenmeyip liste hazirliyorsunuz ve çok bilgilisiniz. Bizde sizin kadar olmasa bile biraz olsun bu işleri nasıl öğrenebiliriz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…