Merhaba. Mayıs ayının başlangıcından itibaren ilk masaüstü bilgisayar araştırmama başladım. Çokça bilgi edindim. Halâ bilgi sahibi oluyorum.
Öncelikle monitörü iyice araştırdım ve beğendiğim monitörü indirimi yakalayıp aldım. Kendisi
MSI MAG272QP olur (unutmayın sistem buna göre olacak). Anlayacağınız üzere bu monitöre uygun sistem alacağım. Benim araştırmama göre 9000 TL sistem uygun olanı(tabii ki bunu 8000'e kadar indirebiliriz farklı marka grafik kartlarıyla ama hoşuma gitmeyen bazı markalar var anlarsınız ya). Yani bunun içinde istediğim neler var?
- Ray Tracing Graphics Card (RTX tercihimdir bilirsiniz AMD bu konuda biraz farklı)(super modelleri tabii ki iyi olur)
- 3600 MHz RAM 16 GB (2x8 tercihimdir ne olur ne olmaz mantığı)
- OC yapmama ihtimaline karşı i5 9600K'dan R5 3600X'e yöneldim. (Bu OC konusuna baktığımda gerçekten ister miyim istemez miyim kararsız kaldım açıkçası iyi bir önerinizi bekliyorum)
- 500GB'lık M.2 bana yeterli olacaktır. (f/p olur)
- Anakartın ise böyle bir sistemi kaldırabilecek özelliklerde ve frekanslarda olması gerekli bilidiğiniz gibi.
- Kasa ise bunlara yakışır ve ayıp olmayacak bir kasa. (PSU ile beraber 1000'i aşmaz ise iyi olur)
Başlıkta da yazdığı üzere 8000 TL'ye uydurmak için efsane cuma indirimlerini beklemeli miyim (bu zamana kadar biraz da onun için bekledim)? Ya da ne yapmamı önerirsiniz? İşte sizden ricam bu özelliklerde tavsiyede bulunmanız ve bilgilendirici tavsiyeler vermenizdir. Sonuçta istediğim şeyler aşağı yukarı belli lakin 8000TL'de az para değil. Bundan dolayı aklımdaki soru işaretlerinin gitmesini ve kararlaşmasını istiyorum.
Teşekkürler.