8000 TL sistem toplama

Bütçe
8000

abdulsamettrk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Mayıs ayının başlangıcından itibaren ilk masaüstü bilgisayar araştırmama başladım. Çokça bilgi edindim. Halâ bilgi sahibi oluyorum.
Öncelikle monitörü iyice araştırdım ve beğendiğim monitörü indirimi yakalayıp aldım. Kendisi MSI MAG272QP olur (unutmayın sistem buna göre olacak). Anlayacağınız üzere bu monitöre uygun sistem alacağım. Benim araştırmama göre 9000 TL sistem uygun olanı(tabii ki bunu 8000'e kadar indirebiliriz farklı marka grafik kartlarıyla ama hoşuma gitmeyen bazı markalar var anlarsınız ya). Yani bunun içinde istediğim neler var?

- Ray Tracing Graphics Card (RTX tercihimdir bilirsiniz AMD bu konuda biraz farklı)(super modelleri tabii ki iyi olur)
- 3600 MHz RAM 16 GB (2x8 tercihimdir ne olur ne olmaz mantığı)
- OC yapmama ihtimaline karşı i5 9600K'dan R5 3600X'e yöneldim. (Bu OC konusuna baktığımda gerçekten ister miyim istemez miyim kararsız kaldım açıkçası iyi bir önerinizi bekliyorum)
- 500GB'lık M.2 bana yeterli olacaktır. (f/p olur)
- Anakartın ise böyle bir sistemi kaldırabilecek özelliklerde ve frekanslarda olması gerekli bilidiğiniz gibi.
- Kasa ise bunlara yakışır ve ayıp olmayacak bir kasa. (PSU ile beraber 1000'i aşmaz ise iyi olur)

Başlıkta da yazdığı üzere 8000 TL'ye uydurmak için efsane cuma indirimlerini beklemeli miyim (bu zamana kadar biraz da onun için bekledim)? Ya da ne yapmamı önerirsiniz? İşte sizden ricam bu özelliklerde tavsiyede bulunmanız ve bilgilendirici tavsiyeler vermenizdir. Sonuçta istediğim şeyler aşağı yukarı belli lakin 8000TL'de az para değil. Bundan dolayı aklımdaki soru işaretlerinin gitmesini ve kararlaşmasını istiyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
.
Bu bilgisayarı öneririm 7800 TL bu sistemde aklında kalacak tek sıkıntı RAM'in 1.16 olması ama onun aynı parçalarını yanına da 2.8 alabilirsiniz.

Var mı bu fiyata daha iyisi?

Maalesef tam okumamış ya da anlamamışsınız ben burada hazır sistem paylaşılmasını istemedim aslında ona rağmen sistem özelliklerinin çoğu eksik ve düşük.

Var gibi;

.

.

.

.

.

.

Aynen. Daha düşük işlemci daha düşük ekran kartı herhalde var gibi de demek istediğin. Bir tek ana kart daha kaliteli.

Aynen. Daha düşük işlemci daha düşük ekran kartı herhalde var gibi de demek istediğin. Bir tek anakart daha kaliteli.

Ekran kartı daha mı düşük? 2070 gücünde bir anakart+DLSS+RTX+Driver sorunu+ısınma sorunu yok daha mı iyi?
HDD'yi iptal edip işlemciyi yükseltebilir attığın sistemle aynı depolamaya sahip olur+ daha hızlı. Bunları konuşacaksak okey. Her türlü bu sistem daha iyi.

RX5700XT RTX 2070 süper ile karşılaştırıldığında aralarında pek bir fark olmadığı gözüküyor. Hatta bazı oyunlarda daha çok FPS verdiği bile oluyor. Ben burada RTX 2070 süper yerine RX5700XT alın demiyorum tabii ki de ancak RTX 2060 süpere tercih ederim ve daha fazla FPS alırım. Ayrıca o dediğin sorunlar artık geçti. HDD konusunda da adam 500 GB SSD yeterli olur demiş sen 1 TB HDD koymuşsun. Evet doğru HDD'yi almayıp o fiyata 3600x e yükseltebilir. Ekran kartındaki RTX+DLSS özelliklerini de kendisi kendi tercihlerine göre ayarlasın. Zaten bir benim sistemdeki ekran kartını 2060 süper yap ana kartı da seninki yap işlemciyi de 3600x yaptığı zaman hiçbir fark kalmıyor SSD ve ram harici.
Neye güldüğünü sorsam? @Az001

Aslında 5700XT performansı iyi olabilir lakin ben oyun çılgını birisi olmadığım için her açıdan iyi olmasını istiyorum yani Ray Tracing teknolojisini iyi kapmış bir grafik kartı değil bu.

Öncelikle 2560X1440P, 165Hz, 1.07 milyar renk sayısına sahip, 10Bit, 1ms, kontrast oranları yüksek 27 inch bir monitörüm var. Konuyu baştan sona iyi okuyan ve bu konulara gerçekten hakim bir insanın bana bazı önerilerde bulunmasını istedim. Olay sadece bundan ibaret. Yoksa ben de biliyorum oradan buradan indirime girmiş ürünleri toplamayı.

RAM için de 3600 demişim 3000 atıyorsunuz. 3600X için de 3600.
Bakın ben bunları boşuna yazmadım alıcıyım. Gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız konuyu iyi okuyun. Nasıl bir şey alacağımı biliyorum zaten. Burada önemli olan bu donanım dayanacak mı? Nasıl daha iyi olur? Bu neden böyledir? Bunları tartışabilecek öneride bulunacak kişi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…