8000 TL'ye monitör tavsiyesi

TN panel sadece renkleri kötü verir ama bir FPS oyuncusu için daha akıcı bir görüntü sağlar.
Bu eskiden böyleydi "FPS oyunculuk için istiyorsan TN, Sinema film vs. tasarım için IPS" derlerdi. şimdi büyük şirketler, firmalar OLED, QLED yaygınlaştığı için IPS panellere öncelik veriyor ve bu özelliklerin yanına teknoloji geliştirip oyuncu monitörleri üretiyorlar düşünün yani.. ve TN renk yelpazesi çok kötü ve görüş açıları berbat olduğu için tercih edilmemekte.

Bazı laptoplar OLED panelle geliyor artık.
Profesyonel oyuncu değilseniz zaten ghosting vs. bu tür şeyler sizi rahatsız etmez.

Hocam anlamıyorsunuz lütfen yapmayın. TN panel FPS oyuncusu için ideal adam film izlemiyorum hayatımı FPS ile geçiriyorum diyor. Aldıktan sonra küfürler edeceği kişi siz olacaksınız arkadaş ghostingle karşılaşınca. Bir monitörü FPS için alıyorsanız ghosting en büyük düşmanınızdır. VA ve IPS panel kullanmış birisi olarak ikisinin de ghosting yaptığını ve oyunu etkilediğini gayet iyi görebiliyorum çünkü deneyimledim.

Biraz araştıracağım beni bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Bu eskiden böyleydi "FPS oyunculuk için istiyorsan TN, sinema film vs. tasarım için IPS" derlerdi. Şimdi büyük şirketler, firmalar OLED, QLED yaygınlaştığı için IPS panellere öncelik veriyor ve bu özelliklerin yanına teknoloji geliştirip oyuncu monitörleri üretiyorlar düşünün yani. Ve TN renk yelpazesi çok kötü ve görüş açıları berbat olduğu için tercih edilmemekte.

Bazı laptoplar OLED panelle geliyor artık.
Profesyonel oyuncu değilseniz zaten ghosting vs. bu tür şeyler sizi rahatsız etmez.

Hocam adam FPS oynuyorum diyor ne IPS'inden bahsediyorsunuz? TN'nin sadece renk yelpazesi kötüdür görüş açısı vs. gibi sıkıntıları yok. Normal oynayan bir Valorant oyuncusunu bile ghosting rahatsız eder neyse kendimi daha fazla yormayacağım ben kullanmayacağım sonuçta arkadaş istediğini alsın.

Hocam adam FPS oynuyorum diyor ne IPS'inden bahsediyorsunuz? TN'nin sadece renk yelpazesi kötüdür görüş açısı vs. gibi sıkıntıları yok. Normal oynayan bir Valorant oyuncusunu bile ghosting rahatsız eder neyse kendimi daha fazla yormayacağım ben kullanmayacağım sonuçta arkadaş istediğini alsın.
Bunu sadece ben demiyorum büyük üretici firmalarda teknolojiler yaygınlaştığı için özellikle OLED, QLED IPS ekrana sahip Gaming laptoplarda bu konunun üzerinde duruyorlardı. Bunların 1 ms gecikme süresi vardı hatta birinin 0.5 ms bir şeydi. Firmalar artık IPS türevi oyuncu monitörü üretiyor. Technopat'ın monitör inceleme videolarını göz gezdirirseniz onlarda bu konu hakkında konuştuğu videoları görebilirsiniz.

Bu tür şeyler geliştiriliyor artık ama yaygın değil ileride TN'lerin yerini alacak bu durum şu an birçok monitörün böyle olduğu açık zaten.

Hocam anlamıyorsunuz lütfen yapmayın. TN panel FPS oyuncusu için ideal adam film izlemiyorum hayatımı FPS ile geçiriyorum diyor. Aldıktan sonra küfürler edeceği kişi siz olacaksınız arkadaş ghostingle karşılaşınca. Bir monitörü FPS için alıyorsanız ghosting en büyük düşmanınızdır. VA ve IPS panel kullanmış birisi olarak ikisinin de ghosting yaptığını ve oyunu etkilediğini gayet iyi görebiliyorum çünkü deneyimledim.

240 Hz. Fast IPS monitör de mi ghosting yapar hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı