8000 TL'ye Sistem Önerisi

LuckySss

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, elimde Lenovo Legion Y520 GTX 1060 i7 7700HQ 16 GB RAM laptop var. Satarsam 7.000 - 8.000TL arası bir miktar elime geçecek diye düşünüyorum. Zamanında yaklaşık 10.000 TL'ye alındı. Verilen paraya yazık olmasın diye masaüstüne çevireceğim çünkü eskiyor ve bilgisayar çok ısınıyor, parça takamıyorum, temizlik için aç sök vs. Düşündüğüm kasanın linki bu:
DA-SISTEM/MSI GeForce GTX 1660 GAMING X 6G/AMD Ryzen 5 3500/16GB DDR4/480GB SSD/Geforce RTX RayTracing PC | ITOPYA
Monitörüm yok. ViewSonic 23.6" VX2458-MHD 144Hz 1ms alırım diye düşündüm ve kasada GTX 1660 yerine GTX 1660 Super ekliyorum. Garip sitede 40 TL daha ucuza geliyor. Sanırım indirim var. Harddisk yok, SSD var ama sonra da alırım HDD'yi. Bir diğer kasa da:
Bu arasında kaldım çünkü bunda Galax var duydum ama iyi mi bilmiyorum ve sisteme zorunda kalırsam 500 TL ekleyebilirim şu anda. Rica etsem yarım eder misiniz? Aşağıya topluyorum ve soruyorum.

1)Laptop satıp masaüstü mantıklı mı? (İleriyi düşünürsek.)
2) Bu iki sistemden hangisi mantıklı?
3) Daha mantıklı monitör var mı?
Not:Ekran kartı NVIDIA olursa iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop satıp masaüstü almak çok mantıklı. Aşağıdaki sistem daha mantıklı fakat PSU değiştirirseniz.
Monitör yeterli.

Şimdi böyle bir sistem buldum ama bütçeyi zorluyorum baya şimdi monitörün başı dertte :)

Bütçeyi 8500 TL yapabilirseniz 75 1ms iyi bir monitör alınabilir. Eğer rekabetçi oyun oynamıyorsanız 75 Hz ile 144 Hz arasında bir fark olmayacaktır.

"Acer EG220QP 21.5" 1ms Full HD FreeSync LED Monitör" bu monitör sence nasıl?
Arkadaşlar sistemi tam kararlaştırdım stok bitti bütçe 9700TL monitör dahil ya dizeceğim ya da hazır sistem alacağım ama ilk defa kasa alacağım için pek bilgim yok kasalar hakkında. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Tabii ki. DLSS ve RTX teknolojileri var. Ve daha performanslı.

Peki değer mi GTX 1660S alacakken bu kadar daha para verip RTX 2060 almak?

Ben çok katılmıyorum bu yoruma çünkü; 2060’la RTX performansı alınabileceğini düşünmüyorum ayrıca fiyat farkı gerçekten çok fazla. Ekran kartında bu denli bir yükseltme istiyorsanız en azından RX 5700 XT'ya da 3000 serisi kartlar için stokların gelmesini beklemenizi öneririm.

Ben çok katılmıyorum bu yoruma çünkü; 2060’la RTX performansı alınabileceğini düşünmüyorum ayrıca fiyat farkı gerçekten çok fazla. Ekran kartında bu denli bir yükseltme istiyorsanız en azından RX 5700 XT'ya da 3000 serisi kartlar için stokların gelmesini beklemenizi öneririm.
Aynen ben de aslında öyle düşünüyorum peki stoklar ne zaman gelir bir fikrin var mı?

Ben de 3060 Ti stoğu beklediğim için geniş çaplı bir araştırma yaptım bu konuda. Stok sıkıntısı dünya genelinde. Avrupa'da yapmış olduğum araştırmada bu ay sonundan itibaren stoklar yenilenmeye kesin şekilde başlanacak deniyor hatta siparişler ay sonu için alınmaya başlanmış fakat bu en iyi senaryo şu an bilgilere göre. Ülkemiz için yapmış olduğum araştırmada 2 aydan 3 aya sarkabilecek bir zamanda stok sıkıntısının önemli ölçüde çözüleceğini düşünüyorum. Bana sorarsan yaklaşık 2 yıllık bir 2060S bile şimdiki fiyatlarına hayatta alınmaz zorunlu kalınmadıkça.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı