80000 TL'ye laptop önerisi

Bütçe
80.000-85.000

PenguenAdam

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Selamlar. 80k civarı bütçem var 85 civarlarına çıkabilirim diye düşünüyorum. Herhangi bir marka takıntım yok. Uzun süredir araştırma yapıyorum ama yorulduğum için biraz ara verdim. En son aday listesine aldığım laptoplar aşağıda yazılı. Tecrübesi olan arkadaşlar da mesaj yazarsa çok mutlu olurum. Birkaç gündür fiyatlara bakmadığımdan değişiklik olmuş olabilir mazur görün.

Lenovo Legion Pro 7I veya 9ı.
ASUS ROG STRIX G16 m16.
ASUS ROG Zephyrus g14.
Dell Alienware m18.
HP Omen 17.
ASUS TUF A15 a16.

Sanırım A15 ve 16'nın 4080 versiyonu yoktu ama çok övüldüğü için koymak istedim aday listesine.

İyi günler.

Listede ilk tercihe L9, ardından M18 ve L7 yazarım. Yurt dışından mı bakiyorsunuz? Bu fiyata yok çünkü normalde.

Hayır ama birkaç gündür bakmadığımdan fiyatlardan pek haberim yok. Ha ne kadar değişmiştir orasını bilmiyorum. Ayrıca yazmayı unutmuşum listedeki birkaç bilgisayarın zaten fiyatı benim bütçemden yüksek ama S ve A tier kategorisinde gördüğüm için ekledim.

Hayır ama birkaç gündür bakmadığımdan fiyatlardan pek haberim yok. Ha ne kadar değişmiştir orasını bilmiyorum. Ayrıca yazmayı unutmuşum listedeki birkaç bilgisayarın zaten fiyatı benim bütçemden yüksek ama S ve A tier kategorisinde gördüğüm için ekledim.
O modelleri bu bütçeyle bulamazsınız.

O modelleri bu bütçeyle bulamazsınız.

G16 modeline çok ısınmıştım aslında çoğu kişi hem iyi yorum yapmış hem de ilk 5 veya S tier gibi yerlere koymuştu. Omen serisinin de iyi olduğunu okudum fakat Dell hakkında pek bir fikrim yoktu. Lenovo içinse yine çoğu kişi için baş tacı bir modeldi. MSI laptoplara gelecek olursam da çok fazla serisi olduğundan her zaman karıştırmışımdır. Hangisi üst hangisi orta segment diye. Ayriyeten attığınız MSI modelinin daha ucuz fiyatlı linki var bende buyurun:

G16 modeline çok ısınmıştım aslında çoğu kişi hem iyi yorum yapmış hem de ilk 5 veya S tier gibi yerlere koymuştu. Omen serisinin de iyi olduğunu okudum fakat Dell hakkında pek bir fikrim yoktu. Lenovo içinse yine çoğu kişi için baş tacı bir modeldi. MSI laptoplara gelecek olursam da çok fazla serisi olduğundan her zaman karıştırmışımdır. Hangisi üst hangisi orta segment diye. Ayrıyeten attığınız MSI modelinin daha ucuz fiyatlı linki var bende buyurun:

Zam yemiş model, linki kontrol etmemiştim, yoksa en ucuz şu an burada gibi.

Onun dışında STRIX G16'dan mı bahsediyorsunuz? Dell de dediğiniz için karışıyor, benzer model onda da var. STRIX S tier bir model olmaz, tabii kıyaslayana bağlıdir da bana göre değil. Omen serisi bütçedeki rakiplerine göre CPU performansı ve kalite olarak düşük kalıyor. Dell'in Alienware modelleri fena değil, tabii yine yazılımsal problemler birkaç adet yaşatıyor diye hatirliyorum.

Merhaba,laptop almak için bu kadar bütçeye çıktıysanız eğer, aciliyeti yoksa eğer bekleme şansınız da varsa Rtx 5000 serisi çıkacak yakında. Onlardan almanızı öneririm.

Zam yemiş model, linki kontrol etmemiştim, yoksa en ucuz şu an burada gibi.

Onun dışında STRIX G16'dan mı bahsediyorsunuz? Dell de dediğiniz için karışıyor, benzer model onda da var. STRIX S tier bir model olmaz, tabii kıyaslayana bağlıdir da bana göre değil. Omen serisi bütçedeki rakiplerine göre CPU performansı ve kalite olarak düşük kalıyor. Dell'in Alienware modelleri fena değil, tabii yine yazılımsal problemler birkaç adet yaşatıyor diye hatirliyorum.
Evet G16'dan bahsediyorum. Hem STRIX niye S tier olmasın bunu açıklayabilir misiniz rica etsem ? Dell konusunda fikrimi ben anlatamadım. Alienware serisini biliyorum ama laptopları hakkında hiç bir şey okumamıştım o yüzden sıcak bakamadım ilk başta. Omen serisini 3 4 konuda baya övmüşlerdi o yüzden listeye eklemek istedim ki o konularda da diyorlardı Omen genel olarak üst segment bir seri diye. Legion Pro 7İ modelinin kesinlikle iyi bir model olduğu kanaatine varmıştım ayrıca. Son olarak attığınız 2 MSI modeli de araştırma yaptığım zamandan beri karşıma çok çıkıyor. Üst segment bir seri mi veya kronik sorunu var mı ?

@PenguenAdam Düz STRIX serisinin bu seneki modelinde CW gereğinden fazlaydı, ekstradan CPU performansı açısından MSI Vector gibi modellere göre geride kalıyor soğutması onlar kadar iyi olmadığı için. Özellikle sizin bütçeniz icerisinde, ulkemizdeki modellere bakarsak, hem panel hem de sogutma açısından eleniyor zaten. MSI Vector tepe modellerden, Raider'dan onceki en üst model fakat MSI Vector serisinde Scar/STRIX gibi olan donanimsal farkliliklar bulunmuyor. Raider sadece ekstra RGB vs. eklenmiş Vector. Kronik sorunu yok bilinen. Omen ise dediğim gibi. CPU olarak buradaki modellere kıyasla en fazla limit atılmış model, kasasını da bu seviyeye göre iyi bulmuyorum ben.

@PenguenAdam Düz STRIX serisinin bu seneki modelinde CW gereğinden fazlaydı, ekstradan CPU performansı açısından MSI Vector gibi modellere göre geride kalıyor soğutması onlar kadar iyi olmadığı için. Özellikle sizin bütçeniz icerisinde, ulkemizdeki modellere bakarsak, hem panel hem de sogutma açısından eleniyor zaten. MSI Vector tepe modellerden, Raider'dan onceki en üst model fakat MSI Vector serisinde Scar/STRIX gibi olan donanimsal farkliliklar bulunmuyor. Raider sadece ekstra RGB vs. eklenmiş Vector. Kronik sorunu yok bilinen. Omen ise dediğim gibi. CPU olarak buradaki modellere kıyasla en fazla limit atılmış model, kasasını da bu seviyeye göre iyi bulmuyorum ben.
CW derken sanırım coil whine demek istediniz yanlış anlamadıysam. Strix G16'dan önce Predator Helios Neo'ya baya ısınmıştım ama D Tier da gördükten sonra vazgeçtim. Bu kadar beğendiğim G16'nın geride kalması içimi burktu. Son olarak98l8 sanırım Omen ve MSI kaldı ama Omen'de elendi. Çok küçük bir isteğim daha var sizden. Attığınız iki MSI modelinden nihai tercihiniz hangisi olur ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı