OC konusunda Asus Strix Serisinin Overclock'lu ve Overclock'suz kartları var fakat farketmez. Çünkü ekran kartı OC'u tam olarak işlemci gibi değil. OC yazan modeller fabrika çıkışlı az bir miktar OC ile geliyor ve tahminimce 3-5 fps fazlası oluyor. Fakat fabrika çıkışlı OC olmayan kartlar da aynı şekilde OC edilebiliyor. OC işine hiç girmem diyorsan i5 8600k yerine az daha verip i7 8700 alabilirsin. 1.5 sene önce topladığım sistemimde i5 6600 ve RX 480 kullanıyorum ve i7 almadığım için aşırı pişmanım şuan.
-GTX 1070 ve üstü bir kart alacaksan 2k monitör almanı öneririm.
-RAM'i en az 16GB almaya çalış.
-SSD boyutunu mümkün olduğunca yüksek tut hatta mümkünse M2 SSD al.
-Gidip ucuz diye dandik markaların kasa ve özellikle PSU'larını alma
-Görselliğe önem veriyorsan mümkünse kasanın yan kapağı cam olsun pleksi olanlar çok çabuk çiziliyor ve kasa içinde aydınlatman da varsa kötü bir görüntü oluşuyor.
-Yine görsellik için PSU'nu en azından yarı modüler al
-Vatanın her şubedeki elemanları yeteri kadar bilgili olamayabiliyor, ben de mecburen Konya Vatan'dan toplamıştım. RAM'i anakart kitapçığında yazan takılması gereken yere takmamışlardı, kablolama aşırı kötüydü, fanın biri bağlanmamıştı, bir adet PCI braketi yanlış kırılmıştı vs. İstanbul gibi bir yerdeysen İtopya'nın mağazasına gidip görerek alabilirsin.
Bunlar benim genel anlamda yaşadığım pişmanlık ve sorunlar yine sorun varsa sorabilirsin.