Ahmetsansal
Hectopat
Daha fazla
Evet SATA. Bu sisteme para yatırılmaz diyorsunuz zaten ben param oldukca yenilemeye çalışacağım yani bir nevi uzun vade de sistem toplamaya çalışmak amacım.Para biriktirmeye devam ediniz kardeşim. Bu sisteme para yatırılmaz. HDD ve varsa DVD yazıcıyı kullanabilirsiniz sonra da.
Şunu yapabilirsiniz ama. 120 veya 240 GB'lık SSD alıp sisteminizi bu diske klonlayıp kullanabilirsiniz PC'yi. SSD'yi sonraki sisteminizde de kullanabilirsiniz. Yalnız soket tipi SATA mı acaba?!
Şöyle söyliyeyim kardeşim. Sizin sistem upgrade etmeye müsait değil. Çoktan tarih oldu. Şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Öncelikle bir SSD daha sonra da bir sonraki sisteminizde kullanabileceğiniz bir ekran kartı satın alabilirsiniz. Lakin işlemcin çok zayıf olduğu için sıkıntı üstüne sıkıntı. Şuna olabilecekleri hayal edince bile afakanlar bastı yani. Gerisini siz hesap edin.Evet SATA. Bu sisteme para yatırılmaz diyorsunuz zaten ben param oldukca yenilemeye çalışacağım yani bir nevi uzun vade de sistem toplamaya çalışmak amacım.
Evet haklısınız sistem çok eski ama benim demek istediğim 800tl bütçe ile anakart, işlemci, psu ve hdd toplanabilir yani sistemimin özelliklerini koyma amacım ileriye dönük güncel bir donanım parçaları ile benim sistemimdeki uygun parçaları birleştirmek ve ileri de bütçem oldukca da diger idarelik parçalarımı değiştirmek.Şöyle söyliyeyim kardeşim. Sizin sistem upgrade etmeye müsait değil. Çoktan tarih oldu. Şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Öncelikle bir SSD daha sonra da bir sonraki sisteminizde kullanabileceğiniz bir ekran kartı satın alabilirsiniz. Lakin işlemcin çok zayıf olduğu için sıkıntı üstüne sıkıntı. Şuna olabilecekleri hayal edince bile afakanlar bastı yani. Gerisini siz hesap edin.
Evet haklısınız sistem çok eski ama benim demek istediğim 800tl bütçe ile anakart, işlemci, psu ve hdd toplanabilir
Elim de Bulunan 1333Mhz 8 gb ram'im var fakat 2gb 4 tane yani 4 slot olması gerek anakart da işlemci ve anakart bir de psu alırsam şimdilik sıkıntı çıkarır mı?Hocam bakın sisteminizi geliştirmektense biraz daha biriktirip yeni sistem alın.
MSI H110M PRO-VD Anakart (210TL)
[Güncel Bios]
İntel "Kaby Lake" Pentium G4560 3.5GHz İşlemci (280TL)
WD Blue 1TB 7200Rpm 64MB 3.5" Sata 3 Hard Disk (200TL)
Corsair Value 8GB 2133MHz DDR4 Ram (235TL)
Sapphire RX460 2GB 128Bit Ekran Kartı
(485TL)
Dark Argon 400W Kasa (190TL)
Bu yazdığım sistem ucuza alabileceğiniz en iyi bilgisayar günümüz için.
Bu sistemin güzel tarafı ileride max. RX470 e kadar geliştirebilirsin.
Anakartı değiştirince Ram de değişiyor biliyorsunuz değil mi ? Yani işin içinde bir de ram ekleniyor. Geriye ne kaldı ? Değiştirmediğimiz bir ekran kartı kaldı.
Siz kısaca ekran kartsız 800TL ye pc toplayın diyorsunuz. Kasanız var iyi ki.
Şimdi size kasasız ve ekran kartsız bir pc topliyim istediğiniz parçalara göre.
Anakart: MSI H110M PRO-VD (210TL)
Ram: Corsair Value 8GB 2133MHz DDR4
(235Tl)
İşlemci: İntel Pentium G4560 3.5GHz (280TL)
HDD: WD Blue 1TB 7200Rpm 64MB Sata 3 (199TL)
PSU: Aerocool VX 500W (140TL)
Bakın bu alınabilecek en düşüktür günümüz için.
Gördüğünüz gibi en az 1000TL gerekiyor. Biriktirmeye devam edin. İleride geliştireceksiniz diye 500W PSU seçtim ama 20TL az verip 400W alabilirsiniz.
Elim de Bulunan 1333Mhz 8 gb ram'im var fakat 2gb 4 tane yani 4 slot olması gerek anakart da işlemci ve anakart bir de psu alırsam şimdilik sıkıntı çıkarır mı?