800TL'ye Kadar Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

berk_yldz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Max. 700-800TL arası anakart ve işlemci almak istiyorum. Tercihim Intel tabanlı olması. Önceliğim beni uzun bir süre idare etmesidir. Benım yapmıs oldugum bır sıstem var. Sızlere sorum bu. Topladıgım sıstem ıyı mı ya da daha uygun fıyata kalıtelı ve uzun yıllar kullanabılecegım bır sıstem onerınız var mı?
Elimde "HIS RADEON HD 4670 1GB" ekran kartı mevcut. Butcemın kısıtlı olmasından dolayı belırlı bır sure bunu kullanmak zorundayım. Daha sonra onuda değistirmeyi dusunuyorum.

Alacaklarım

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum onun yerine FX 6300 ile M5A97 R2.0 al. 500-550 lira civarı tutacaktır. Onun üstüne 800 liraya tamamlayacak istersen ram alırsın, istersen ssd, hdd. Senin için daha performanslı olacaktır.

Hiç AMD kullanmadım. Bu sebeple tereddüt ediyorum. Bu sebepten dolayı Intel tabanlıya daha sıcak bakıyorum. Peki Intel uzerınden gıdersek bu sıstem abartı olmus mu? F/P acısından benı uzun sure goturecek bır sıstem arayısındayım. Bu sistem ihtiyacımı karşılar mı? Ama yazmıs oldugun sıstemı not aldım. Birde bu sıstem elımdekı ekran kartıyla uyumlu calısır mı? Tesekkurler.

Ekran kartı açısından bir sıkıntı yaşamazsın ama bu bütçeyle gerçekten AMD almalısın. FX 6300 i3 4330'a göre daha performanslı bir işlemci.
3-4 yıl sonra işlemcini değiştirmek istedin diyelim, yine yeni bir anakart almak durumunda olacaksın. Bu hem AMD hem Intel için de geçerli. Olaya bu durumla bakacak olursak ve FX 6300'ün daha performanslı olduğunu düşünürsek, AMD almanı tekrar, şiddetle, tavsiye ediyorum.

Edit: İlla ki Intel diyorsan z97 tabanlı şu ikiliyi alabilirsin:

CPU:INTEL i5 4440 3.1 GHz, Socket 1150, 6MB, 22nm, 84W 179 $ ( 379,30 TL)
ANAKART:GIGABYTE Z97-HD3, Z97, DDR3, Socket 1150 146 $ ( 309,37 TL)
[TBODY] [/TBODY]
TOPLAM : 688,68 TL
KDV (%18) : 123,96
NAKİT / HAVALE (TL) : 812,64 TL
[TBODY] [/TBODY]

Sen ne yap biliyor musun? İşlemci ve anakartın yanında, bir de güç kaynağı al. Çünkü ekran kartını değiştireceksen güç kaynağı masrafından da kurtulursun.

İşlemci: FX-8320
Anakart: ASUS M5A97 R2.0
Güç Kaynağı: Corsair VS650

Arkadaslar yardımlarınız ıcın tesekkurelr. Sızı yormaz ısem bır kac sorum daha olacak... Tabı kı oncelıgım uygun fıyatlı kalıtelı ve uzun sure kullanabılcegım bır sıstem toplamak ve bır degısıklık yaparak AMD almaya karar verdım. Fakat bırkac sorum daha olacak.

ASUS M5A97 r.20 modelının bır de EVO modelı var benım almam gereken hangısı aradakı faark nedır? Onu tam cozemedım evo modelını alsam + ve - yönü ne olur? Bır dıger sorum fx6300 stok fanı sanırım bıraz seslı calısıyormus asagıdakı fanı almalı mıyım sızce?

Elımde corsaır 450 w bı psu var o yetmez mı acaba. Bır de ıslemcı konusunda su anda ıkı farklı ıslemcı var fx x8 8320 daha perf. bır ıslemcı sanırım onu almam mı acaba daha ıyı olur ?
Tesekkurler.

Cooler Master Blizzard T2 Mini İntel 1156/1155/775 AMD Fiyatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…