800TL'ye kadar işlemci önerisi

Temyr

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Daha önce de konu açmıştım ama çok fazla öneride bulunan olmadı. Sapphire RX570 8 GB ve apacer 3000MHz 2x8 parçalar bende mevcut. Ben Ryzen 3 3200G almayı düşünüyordum ancak, ekran kartım varken APU işlemci almamın mantıklı olmayacağını söylediler. i3 9100F önerildi ama ama Ryzen daha çok oyun odaklı olduğunu sandığım için Ryzen'in daha mantıklı bir seçim olacağını düşünüyorum.

Aklımda bu işlemci var. Bunu 1 yıl kadar kullanıp daha sonra yükseltmeyi düşünüyorum. Hem de daha fazla oyalanmak istemiyorum dolar arttıkça fiyatlar da fırlıyor. Ama darboğaz yapar mı yahut başka sıkıntılar çıkartır mı? Peki işlemci olarak siz ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada testleri de var ve neredeyse her oyunu Ultra'da dahi oynatıyor. Bu videolar kandırmaca mıdır?

Son düzenleme:
Ben alırken i3-9100f aldığım için biraz pişmanım upgrade konusunda,işlemci çok güzel hiçbir sıkıntı yok fakat 9100f en ucuz intel işlemcilerden.Eğer ki anakart değiştirmeden upgrade etmek isterseniz mecburi intel almalısınız bu da biraz pahalı olur.Anakart değiştirmeden devam edeyim yoluma derseniz ryzen derim.iki işlemci arası uçurum fark olduğunu zannetmiyorum.

Bence o videolar kandırmaca değil.
İşlemci olarak güzel bir tercih.
Anakart olarak ne alacaksınız?
Eğer anakartı B450 alabilirseniz. Ryzen 4. nesil takabilirsiniz. ( Emin değilim, araştırın) yani B450 bir anakart almaya bakın.

Elektrik farurasına dikkat ve Ryzen alırken RX570 fazla güç tüketir normal 600W PSU aylık +45 TL iken RX570 +60-55 TL arası.

Bir sistem her zaman 600W güç harcamaz. Bu yüzden sizin dediğiniz şey yanlış. O karta 500W bir güç kaynağı çalıştırır.

Ben alırken i3-9100f aldığım için biraz pişmanım upgrade konusunda,işlemci çok güzel hiçbir sıkıntı yok fakat 9100f en ucuz intel işlemcilerden.Eğer ki anakart değiştirmeden upgrade etmek isterseniz mecburi intel almalısınız bu da biraz pahalı olur.Anakart değiştirmeden devam edeyim yoluma derseniz ryzen derim.iki işlemci arası uçurum fark olduğunu zannetmiyorum.
Anakart olarak Gigabyte B450M S2H düşünüyorum. Arkadaşlarımın da kullandığı bir kart ve çok memnunlar. Yani kart değiştirmeyi düşünmüyorum.
Bence o videolar kandırmaca değil.
İşlemci olarak güzel bir tercih.
Anakart olarak ne alacaksınız?
Eğer anakartı B450 alabilirseniz. Ryzen 4. nesil takabilirsiniz. ( Emin değilim, araştırın) yani B450 bir anakart almaya bakın.

Bir sistem her zaman 600W güç harcamaz. Bu yüzden sizin dediğiniz şey yanlış. O karta 500W bir güç kaynağı çalıştırır.
Anakart olarak B450M S2H düşünüyorum. incehesap indirimlerinden yakalarsam Asus B450M-K almayı da düşünüyorum.

Anakart olarak Gigabyte B450M S2H düşünüyorum. Arkadaşlarımın da kullandığı bir kart ve çok memnunlar. Yani kart değiştirmeyi düşünmüyorum.

Anakart olarak B450M S2H düşünüyorum. incehesap indirimlerinden yakalarsam Asus B450M-K almayı da düşünüyorum.
Peki güç kaynağınız veya kasayı söyleyin. Tam takır sistem olsun bari. Yani güzel sistem olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı