800TL'ye Sistem Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Agab
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.630
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A

Agab

Ziyaretçi

350wat dandik bir marka (quake galiba) PSU var arkadaşlar. PSU bunu kaldırır mı? Kaldırmaz ise uygun fiyata PSU önerir misiniz? Ve sistem olmuş mudur? APU toplayıp toplamamakta çok kararsızım. Bu APU'dan daha fazla güç verirse 100tl daha fazla olsun ama daha güçlü olsun hesabı ile bunu alırım.
Bu arada sağ alt köşede görmüşsünüzdür Speed Fan programını. Sistem boşta iken 80 dereceye çıkıyor. CS 1.6 açıyorum CPU %100 kullanılıyor. Buna ne sorun olabilir?

Dipnot 1: Kasayı koyduğum bilgisayar masasının önünü arkasını kartonla kapladım ses yalıtımı olsun diye. O gündür bilgisayar masasının yanı alev gibi, kasanın "üstü" bile ateş gibi, ellenmiyor. Ayrıca bilgisayarı açtıktan 1 dakika sonra PSU adeta ateş üflüyor. Bunların cevabını bekliyorum arkadaşlar. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:

350wat dandik bir marka (quake galiba) PSU var arkadaşlar. PSU bunu kaldırır mı? Kaldırmaz ise uygun fiyata PSU önerir misiniz? Ve sistem olmuş mudur? APU toplayıp toplamamakta çok kararsızım. Bu APU'dan daha fazla güç verirse 100tl daha fazla olsun ama daha güçlü olsun hesabı ile bunu alırım. Bu arada sağ alt köşede görmüşsünüzdür speedfan programını. Sistem boşta iken 80dereceye çıkıyor. Cs 1.6 açıyorum CPU %100 kullanılıyor. Buna ne sorun olabilir?
Dipnot: Kasayı koyduğum bilgisayar masasının önünü arkasını kartonla kapladım ses yalıtımı olsun diye. O gündür PC masasının yanı alev gibi, kasanın "ÜSTÜ" bile ateş gibi ellenmiyor. Ayrıca bilgisayarı açtıktan 1 dakika sonra PSU adeta ateş üflüyor. Bunların cevabını bekliyorum arkadaşlar çok teşekkür ederim şimdiden.

Dipnot: 800TL gibi maksimum bütçem var.
Kardeşim parçaların uyumludur. 350W pek iç açıcı değil. Hem de markası da dandik. Kasadan kızarmış köfte kokusu almamak için 400-450 W iyi markalı bir psu alman gereklidir kardeşim.

Peki bir PSU önerir misin? Muğla'da vatanda görmüştüm 150TL ye idi galiba Cooler Master 600W küsur.

800TL'ye şu donanımları alın. Daha iyi bir yatırım olur.

Amd A10 7700K Soket Fm2+ 3.4Ghz 4Mb Cache 32Nm İşlemçi + R7 Gpu - Vatan Bilgisayar 407 TL
Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Ddr3 2133Mhz Cl11 Kırmızı Soğutuculu Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar 230 TL
Asus A55Bm-A/Usb3 Soket Fm2+ Ddr3 2400Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Vga&Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar 146 TL
Toplam %30 indirim ile: 783TL

Daha sonra şu PSU'yu alırsınız,
Xigmatek Tauro Serisi 80Plus 500W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar 135 TL (%30)

ve sistemin upgrade'ni tamamlamış olursunuz. İleride dual graphics çalıştırmak isterseniz ise şu kartı alıp takın yeterlidir.
Powercolor R7 250 O.C. Gddr5 1Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar 223 TL (%30)

Açıkçası belirtmek isterim, APU sistemler R7 250 ile gayet uyumlu ve hızlı çalışıyor. Neredeyse R7 250 APU için tasarlanmış. :D

800TL'ye şu donanımları alın. Daha iyi bir yatırım olur.

Amd A10 7700K Soket Fm2+ 3.4Ghz 4Mb Cache 32Nm İşlemçi + R7 Gpu - Vatan Bilgisayar 407 TL
Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Ddr3 2133Mhz Cl11 Kırmızı Soğutuculu Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar 230 TL
Asus A55Bm-A/Usb3 Soket Fm2+ Ddr3 2400Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Vga&Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar 146 TL
Toplam %30 indirim ile: 783TL

Daha sonra şu PSU'yu alırsınız,
Xigmatek Tauro Serisi 80Plus 500W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar 135 TL (%30)

ve sistemin upgrade'ni tamamlamış olursunuz. İleride dual graphics çalıştırmak isterseniz ise şu kartı alıp takın yeterlidir.
Powercolor R7 250 O.C. Gddr5 1Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar 223 TL (%30)
Teşekkür ederim önerdiğiniz bu sistemi alacağım. Fakat şöyle bir sorun var, Vatan'da o işlemci stokta yok. Eksenbilgisayar diye bir sitede var, güvenli midir?

Evet. Eksen, Nova, İnventus, Teknobiyotik gibi firmalar güvenlidir ve rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

----
Açıkçası belirtmek isterim, APU sistemler R7 250 ile gayet uyumlu ve hızlı çalışıyor. Neredeyse R7 250 APU için tasarlanmış. :D
Kısmen haklısın. R7 250 serisi APU'ların amiral gemisi olan bir ekran kartı. :)

Evet. Eksen, Nova, İnventus, Teknobiyotik gibi firmalar güvenlidir ve rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

----

Kısmen haklısın. R7 250 serisi APU'ların amiral gemisi olan bir ekran kartı. :)
Tamamdır o zaman, konu kilitlenebilir. Sorularım bu kadardı teşekkür ederim. Bir soru daha var o bu konu ile alakalı değil yeni konu açayım bari. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı