Şayet aradaki fiyat farkının, iki anakart arasındaki ağ donanımı farkından kaynaklandığını merak ediyorsanız, muhtemelen sebebi bu değildir. Cruslan'ın da çok güzel açıkladığı gibi, günlük kullanım için edineceğiniz bir bilgisayarda ve günümüz internet bağlantılarıyla, iki ağ donanımı arasındaki farkın pek bir anlam ifade etmesi söz konusu değildir.
Yalnızca çok çok küçük bir şerh koymak istiyorum zira konu başlığı da hazır "802.11AX vs 802.11AC" olarak belirlenmiş iken, 802.11AX standardının çok büyük avantaj sağladığı ve tercih sebebi olduğu bir koşul mevcut. Ev veya iş yerinizde pek çok mobil veya masaüstü cihazı birbirine bağlamak ve mümkün olan en yüksek hızlarda veri transferi yapmak istiyorsanız, 2.5 Gbps ethernet ve Wi-Fi 6 desteği gibi özellikler belirleyici oluyor. Özellikle Wi-Fi 6 standardında bulunan "beamforming" denilen veri huzmesi şekillendirme özelliği sayesinde, daha önceden sadece 30 Mbps hızının altında veri alıp gönderebildiğim, eski modemimin antenlerinin doğrudan görüş hizasında olmayan bir ağ cihazım ile artık 150 Mbps hızı ile iletişim sağlayabiliyorum.
Konumuza dönecek olursak, bir üstteki mesajda da ifade edildiği gibi, elinizde halihazırda Wi-Fi 6 destekli modem de bulunmuyorsa, iyi bir tahminle bundan 5 sene sonra bile 802.11AC standardını kullanan bir anakart aldığınız için pişman olacağınızı sanmıyorum.