Merhaba benim arkadaşımın eski bir laptopu var ve bu laptopa uygun işlemci bulmak istiyor fakat anakart modelinde 80CC yazıyor. Bulamamış internette bana danıştı bende size danışıyorum
Zaten açıkladım, çok az model soketli yapıya sahip ve bunlar genelde Intel işlemcili oluyor. Soketli bir AMD işlemcili notebook uzun zamandır görmedim.
Ben yeni bilgisayar alın dedim ama ailesi almıyormuş adam tutturdu işlemci alacağım RAM alacağım SSD alacağım diye ama zor diyorum olmaz diyorum sonra bana kızıyor
Ben yeni bilgisayar alın dedim ama ailesi almıyormuş adam tutturdu işlemci alacağım RAM alacağım SSD alacağım diye ama zor diyorum olmaz diyorum sonra bana kızıyor
RAM ve SSD alınabilir ancak işlemci gibi parçalar öyle masaüstündeki gibi takıp çıkarılamıyor. İşlemcilerin çoğu zaten lehimli oluyor ve onların çıkarılması imkansız, arkadaşınız da büyük ihtimal lehimli işlemciye sahip bir laptop kullanıyor ve öyle ise işlemci yükseltilemez. En fazla RAM ve SSD takviyesi yaparsa cihaz bir tık daha düzgün bir hale gelebilir.
Ayrıca cihaz bu mu?
RAM ve SSD alınabilir ancak işlemci gibi parçalar öyle masaüstündeki gibi takıp çıkarılamıyor. İşlemcilerin çoğu zaten lehimli oluyor ve onların çıkarılması imkansız, arkadaşınız da büyük ihtimal lehimli işlemciye sahip bir laptop kullanıyor ve öyle ise işlemci yükseltilemez. En fazla RAM ve SSD takviyesi yaparsa cihaz bir tık daha düzgün bir hale gelebilir.
Ayrıca cihaz bu mu?
Ayrıca cihaz bu mu?
Bu ise yükseltilemez, arkadaşımda aynı modelin 5500u işlemcili modeli var ve içine baktığımızda işlemcisi lehimliydi, bunda da büyük ihtimal farklı değildir.
BIOS date ile ilgili problem yaşanmaz, ileride işlemci gibi parçaları yükseltecekseniz en güncel BIOS'a alabilirsiniz. SSD aşırı iyi değil fakat kötü de değil, kullanılabilir.