Kullandığınız anakart modelini yazar mısınız? Kasa içerisindeki CPU fanı hariç ekstra kullandığınız fanların adetini de belirtiniz.
Almak istediğiniz fan içerisinde dönüştürücü yok. 3 pin bağlantılı 1,500rpm ± 15% - 2,500rpm ± 10% dönüş hızına sahip. Kullandığınız anakarta göre hızını düşürüp arttırabilirsiniz. Eğer kontrolcü yoksa sabit bir hızda çalışacaktır. O da maksimum 2500 RPM olacaktır. 80mm fan olduğu için 1000 RPM üstü fanlar biraz sesli çalışır. Hangi amaçlı kullanacaksınız? Soğutma için yeriniz varsa kasa içerisinde pekala güzel fanlar mevcut.
Ana kort modeli eksi hocam. Kasa içerisinde, eksoz fan hariç ön tarafında 120mm fan var.
Kasanın yan panelinde de fan takma yeri mevcut ama, o kısımda fan takılı değil şuan.
Kısa bir zaman sonra ön tarafta ki 120mm fan yerine yenisini almayı düşünüyorum. Ayrıca kasayı komple temizleme de yapacağım. Termal macun filan da yeniden değişicek yani. Hazır temizlik yapıyorken, bende kasa içinde ki eski fanları değiştireyim dedim hocam .
Soğutma için yerim var, kasa içinde toplamda 3 fan yeri var hocam. Üst kısım hariç. 1 tanesi ön panelde 12 cm fan, diğeri arka kısımda 80cm eksoz fan yeri ve yan panelde de 12 veya 14cm'lik fan yeri var. Şuan sadece ön ve arka kısımda fan takılı. Güzel fanlar var dediniz. Bana önereceğiniz eksoz fanlar hangileri mesela?
Önceki konuştuğumuz Zalman fandan vazgeçtim. Bahsettiğiniz özellikler doğrultusunda, kasam ve anakartım eski model olduğu için, diğer fanlara yöneleyim.
Şu modeller nasıl peki?
Xigmatek XLF Serisi 80x80x25mm Turuncu Kasa Fanı (XLF-F8253) Fiyatı
XIGMATEK CLF SERİSİ 80MM YEŞİL LED FAN
@Orcun61 Bana önereceğiniz eksoz fanlar hangileri mesela?
Son yazdığım üstte ki mesajı okudunuz mu?
80mm fan önerisi olan var mı benim yazdıklarım dışında.
Xigmatek XLF Serisi 80x80x25mm fanı almayı düşünüyorum.
@THE_MILLER
Merhaba hocam. 80mm eksoz fan ve 120mm fan alacağım. Şu 2 ürün sizce nasıl ?
Ayrıca sizin tavsiye edeceğiniz, 80mm ve 120mm fan önerisi var mı ?
Xigmatek XLF Serisi 80x80x25mm Turuncu Kasa Fanı (XLF-F8253) Fiyatı
Cougar CFD 120mm Kırmızı LED Kasa Fanı (CF-D12HB-R) Fiyatı