82.000 TL Overkill oyun bilgisayarı

Topladığım sistem nasıl olmuş? Fiyatını hakediyor mu?

• Evet, kesinlikle hakediyor. Bu dolar kuruyla bence bu fiyat aralığı gayet normal.

Oy: 2 4,2%
  • Hayır, fiyat çok pahalı.

Oy: 36 75,0%
  • Benim böyle bir sisteme ihtiyacım yok, o yüzden kararsızım.

Oy: 10 20,8%

• Oy verenlerin toplamı
    48
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Toplam 82.000 TL değerinde oyuncu sistemi topladım. (Klavye ve Mouse ve diğer aksesuarlar fiyata dahildir.)

Eğer ki İtopya, Technopat ile anlaşma yaparlarsa belki inceleme ürünü olarak bu parçaları onlara gönderirler, toplarlar. :) Çok merak ediyorum yaparlar mı böyle birşeyi diye. Benim hayalini kurduğum sistem parçaları ise, şöyle;

1564893775846.png

1564893790765.png

1564893805669.png

1564893818738.png

Parçaları burayada listeliyorum:

Sistem donanımları:

Anakart: ASUS ROG Maximus XI Extreme Z390

İşlemci: Intel Core i9 9900K

İşlemci sıvı soğutucu: Corsair Hydro H150I RGB 360MM

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z (2 Adet) (HB SLI)

Bellek (RAM): Corsair 32 GB Dominator Platinum RGB Siyah 3466 MHz CL16 Dual Kit RAM (2 Adet yani toplam 64 GB)

Güç kaynağı (PSU): Thermaltake Toughpower Grand Digital 1250W 80+ Titanium Sertifikalı Full Modüler RGB LED'li güç kaynağı

SSD (M.2): Samsung 1 TB 970 Pro (2 Adet)

SSD (SATA 3.0): Samsung 860 Pro (2 Adet)

HDD (SATA 3.0): Western Digital Caviar Black 4 TB 7200 RPM (4 Adet)

Kasa: Cooler Master MasterCase Pro 5

Optik sürücü: Pioneer BDR, 208EBK Blu-Ray 128 GB Multilayer Optik sürücü

Taşınabilir diskler:

HDD: Western Digital 4 TB My Passport Ultra Siyah Taşınabilir Disk (USB 3.0) (USB 3.1 Gen 1)

SSD: Samsung X5 (2 TB) (Thunderbolt 3)

USB Flash bellek: Corsair 1 TB Flash Voyager GTX (USB 3.1) (USB 3.1 Gen 2)

Ekipmanlar:

Klavye: Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Türkçe Q)

Fare: Logitech G903 Lightspeed

Mousepad: Razer Firefly Cloth Edition

Kulaklık: SteelSeries Arctis Pro Kablosuz Siyah Oyuncu Kulaklığı

Hoparlör: Logitech Z906 Surround 5.1 THX

Yazıcı: HP Officejet 7110

Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS): PowerUP 10 KVA Pro Serisi Online LCD

USB Kart okuyucu: S-link SLX-U305 (USB 3.0) (USB 3.1 Gen 1)

İşletim sistemi:

Microsoft Windows 10 Pro 32/64 Bit

Not: İtopya'daki en pahalı ürünlerin hepsini seçmedim tam olarak. Bazı ürünler en pahalısı değil. Listede hem pahalı fakat, benim tercih ettiğim markalar mevcut. Örneğin AMD Sistem değil, Intel sistem tercih ettim. Ayrıca sistem boş bir sistem değil. Parası olan için, çok iyi bir sistem. Intel'in extreme serisi işlemcisini tercih etmedim çünkü çoklu çekirdek daha çok render işleri için daha makul görülüyor. Bu olabilecek en güçlü oyun sistemidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Toplam 82.000 TL değerinde oyuncu sistemi topladım. (Klavye ve Mouse ve diğer aksesuarlar fiyata dahildir.)

Eğer ki İtopya, Technopat ile anlaşma yaparlarsa belki inceleme ürünü olarak bu parçaları onlara gönderirler, toplarlar. :) Çok merak ediyorum yaparlar mı böyle birşeyi diye. Benim hayalini kurduğum sistem parçaları ise, şöyle;

Eki Görüntüle 423861
Eki Görüntüle 423862
Eki Görüntüle 423863
Eki Görüntüle 423864

Parçaları burayada listeliyorum:

Sistem donanımları:

Anakart: ASUS ROG Maximus XI Extreme Z390

İşlemci: Intel Core i9 9900K

İşlemci sıvı soğutucu: Corsair Hydro H150I RGB 360MM

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z (2 Adet) (HB SLI)

Bellek (RAM): Corsair 32 GB Dominator Platinum RGB Siyah 3466 MHz CL16 Dual Kit RAM (2 Adet yani toplam 64 GB)

Güç kaynağı (PSU): Thermaltake Toughpower Grand Digital 1250W 80+ Titanium Sertifikalı Full Modüler RGB LED'li güç kaynağı

SSD (M.2): Samsung 1 TB 970 Pro (2 Adet)

SSD (SATA 3.0): Samsung 860 Pro (2 Adet)

HDD (SATA 3.0): Western Digital Caviar Black 4 TB 7200 RPM (4 Adet)

Kasa: Cooler Master MasterCase Pro 5

Optik sürücü: Pioneer BDR, 208EBK Blu-Ray 128 GB Multilayer Optik sürücü

Taşınabilir diskler:

HDD: Western Digital 4 TB My Passport Ultra Siyah Taşınabilir Disk (USB 3.0) (USB 3.1 Gen 1)

SSD: Samsung X5 (2 TB) (Thunderbolt 3)

USB Flash bellek: Corsair 1 TB Flash Voyager GTX (USB 3.1) (USB 3.1 Gen 2)

Ekipmanlar:

Klavye: Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Türkçe Q)

Fare: Logitech G903 Lightspeed

Mousepad: Razer Firefly Cloth Edition

Kulaklık: SteelSeries Arctis Pro Kablosuz Siyah Oyuncu Kulaklığı

Hoparlör: Logitech Z906 Surround 5.1 THX

Yazıcı: HP Officejet 7110

Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS): PowerUP 10 KVA Pro Serisi Online LCD

USB Kart okuyucu: S-link SLX-U305 (USB 3.0) (USB 3.1 Gen 1)

İşletim sistemi:

Microsoft Windows 10 Pro 32/64 Bit
Öncelikle hayırlı olsun dostum ancak Technopat'ın böyle bir şey yapacağını sanmıyorum, 100K'lık sistem toplama istekleri geliyormuş ancak dediklerine göre zaman bulamıyorlarmış.

Öncelikle hayırlı olsun dostum ancak Technopat'ın böyle bir şey yapacağını sanmıyorum, 100K'lık sistem toplama istekleri geliyormuş ancak dediklerine göre zaman bulamıyorlarmış.
Yanlış anlamadıysam arkadaş almak için değil, öyle fantazi olsun diye toplamış. :D

Vatanda çalışanların satmaya çalıştığı gereksiz pahalı sistemlerden değil mi bu ?
Hayır.
86000 liraya çift 2080 TI, 128 GB RAM ve 2990WX'li sistem yapabiliyorken bunu almam. En azından işlemci XE olsaydı.
İşlemciyi "Extreme" serisi seçmedim. Normalde seçerdim ancak daha çok çekirdek genelde render gibi iş uygulamaları için daha performanslı. Bazı oyunlarda, çekirdeğin çok fazla aşırı olması, oyundaki FPS'yi yükseltmiyor aksine düşürebiliyor. Intel Core i9 9900K, tek çekirdek performansında birinci bir işlemci ve çekirdek sayısı oldukça kabul edilebilir durumda oyunlar için. Intel core i9 9900K'da örneğin bir oyun 140 FPS alırken, extreme serisi bir işlemcide ise 120 FPS alıyor örnek veriyorum. Bazı oyunların testlerinde, bu duruma şahit oldum. Ayrıca extreme serisi işlemcilerde çekirdek sayısı fazla olduğundan daha çok ısınabilirler ve daha düşük frekansta çalışırlar. Intel Core İ9 9900K, TurboBoost ile 5 GHz'ye erişiyor.
Yanlış anlamadıysam arkadaş almak için değil, öyle fantazi olsun diye toplamış. :D
Evet. Öylesine topladım. Alacak param yok. Ama param olsa şimdi alırdım zaten.

Son düzenleme:
Hayır.

İşlemciyi "Extreme" serisi seçmedim. Normalde seçerdim ancak daha çok çekirdek genelde render gibi iş uygulamaları için daha performanslı. Bazı oyunlarda, çekirdeğin çok fazla aşırı olması, oyundaki FPS'yi yükseltmiyor aksine düşürebiliyor. Intel Core i9 9900K, tek çekirdek performansında birinci bir işlemci ve çekirdek sayısı oldukça kabul edilebilir durumda oyunlar için. Intel core i9 9900K'da örneğin bir oyun 140 FPS alırken, extreme serisi bir işlemcide ise 120 FPS alıyor örnek veriyorum. Bazı oyunların testlerinde, bu duruma şahit oldum. Ayrıca extreme serisi işlemcilerde çekirdek sayısı fazla olduğundan daha çok ısınabilirler ve daha düşük frekansta çalışırlar. Intel Core İ9 9900K, TurboBoost ile 5 GHz'ye erişiyor.

Evet. Öylesine topladım. Alacak param yok. Ama param olsa şimdi alırdım zaten.
Sistemi almayacaksanız neden Technopat'tan toplamasını istiyorsunuz ?

Kusura bakmayın ama hayatımda gördüğüm en gereksiz konu. Hadi tamam böyle bir şey yaptınız da 1 TB USB bellek, kart okuyucu, Blu-Ray, taşınabilir SSD falan nerede ne varsa atmışsınız sepete anlamsız yani. Tekrardan diyorum kusura bakmayın ama boş bir konu. Hayalini kurduğunu sistemde 1 TB USB mi var? :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı