82 derece GPU PC'ye zarar verir mi?

Ekran kartı yeni ise termal macunun bir şey değiştireceğini sanmam ama eski ise bir bilene yaptırın siz değil aksi takdirde karta zarar verebilirsiniz.

Birde 82 derecenin sorun olacağını sanmıyorum. Ben TUF ile 83 dereceye kadar çıktım.

Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz ( marka, model ) kaç yıllık ürün ve son olarak da termal macun yenilemesi hiç yaptınız mı ? :)

Ayrıca bazı oyunlar yüksek GPU kullanıyorlar. Mesela ben Overwatch adlı oyunda yaklaşık 75-78 derece arası görüyorum High çözünürlükte.

Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz ( marka, model ) kaç yıllık ürün ve son olarak da termal macun yenilemesi hiç yaptınız mı? :)

Ayrıca bazı oyunlar yüksek GPU kullanıyorlar. Mesela ben Overwatch adlı oyunda yaklaşık 75-78 derece arası görüyorum High çözünürlükte.

4 Yıldır kullanıyorum hiç macun değiştirmedim. Sistem;

GTX 1050 Ti.
R5 1500X.
8 GB RAM.
A320M anakart.
Yüksek bir sıcaklık. O sıcaklıklarda bulundurmamanızı öneririm.

Sisteminiz nedir?

Termal macunun marka modeline bağlı. Kaliteli bir macun tercih ederseniz 10-15 dereceye kadar etki edebilir.

Hangi marka macun önerirsiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı