8300 TL sistem önerisi

Bütçe
9-11

weatherman34

Femtopat
Merhaba, bir bilgisayarcıdan mesleğime(video montaj) uygun bir sistem toplamasını istedim, özellikler şu şekilde:

Monitör: ASUS 23,8" VA24EHE 5Ms 75Hz Full HD hdmı FreeSync IPS Monitör
Dual Kit Ram: GSKILL 32GB (2X16) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CLI16 1.35V
Kasa: RAMPAGE X-HORSE 600W 80 PLUS BRONZE 4X120mm RAINBOW FAN USB 3.0 MidT ATX
Ekran Kartı: Sapphire RX580 PULSE OC GDDR5 8GB 256Bit AMD Radeon DX12
SSD: Crucial 120GB BX500 Serisi Sata 6.0Gb/s 3D NAND SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB)
Harddisk: Toshiba 3.5" 1TB P300 SATA 3.0 64MB Önbellek 7200 Rpm Harddisk
Anakart: MSI B550-A PRO Amd B550 Soket AM4 DDR4 4400Mhz M.2 Anakart
İşlemci: AMD Ryzen5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm
Klavye: Everest DLK-3100U Q MULTIMEDYA KLAVYE
Ve listeye 1000 tl lik de windows ekledi.

TOPLAM FİYAT KDV DAHİL 8300TL.

Bütçem de 8-10 bin civarında.

-Uzun sürebilecek render süreleri sebebiyle çok iyi bir soğutmaya ihtiyaç duyuyorum, ancak sıvı soğutmanın da ileriki senelerde masraf çıkartacağını duydum, güçlü fan işimi görür mü?
-Örnekteki liste sizce beni karşılar mı? Parçaların birbiri ile uyumu sorunsuz mudur?
-After Effects - Premiere Pro - Photoshop kullanıp, bazen de oyun oynayabileceğim, kasmayan, ramı yüksek yağ gibi kayan bir sistem için listedeki parçalar hakkında yorumunu rica ediyorum?
-Gerektiğinde kapatabileceksem renkli parçalar benim için sorun değil.
-Tuşları yüksek olmayan bir renkli klavye de düşünebilirim.
Teşekkürler.

Seçtiğiniz işlemcinin soğutucusu ağır işlemler için yeterli değil ya ekstradan bir soğutucu almanızı ya da işlemcinizi AMD Ryzen 5 3600X ile değiştirmeniz daha iyi olacaktır.

100 TL Windows yerine 18 TL'ye satılan Key'lerden almak daha makul 1 k Windows için fazla gibi.
16 GB ile başlayın ve Vatan gibi kazıkçı bir yerden almayın.

Bu bütçede Everest kasa ve PSU almak saçmalık, aynı şekilde RX 580 de.

Vatan zorunlu mu? Parça parça alabilir misiniz? BX 120 GB yerine daha kaliteli SSD'lere yönelin. 32 GB şart değilse 16 GB ile başlayın.
Everest ile Rampage farklı markalar ama ikiside tercih edilmemeli bence dediğinize katılıyorum kaliteli bir PSU kullanmak daha iyi olacaktır.

Everest ile Rampage farklı markalar ama ikiside tercih edilmemeli bence dediğinize katılıyorum kaliteli bir PSU kullanmak daha iyi olacaktır.
Hayır değil. Rampage de Everest de aynı, ürün etiketine bakın isterseniz. En basit örnek vereyim, Rampage klavye kullanıyorum ve altında Everest yazıyor.

Arkadaşın dediği gibi orijinal Windows'u 20 TL'ye bulabilirsiniz.

Hayır değil. Rampage'de Everest'de aynı, ürün etiketine bakın isterseniz. En basit örnek vereyim, Rampage klavye kullanıyorum ve altında Everest yazıyor.

Kullandığınız klavyenin modelini atabilir misiniz?

Kısacası kasanızı PSU'nuzu SSD'nizi değiştirmeniz gerekmekte ve o bütçe ile daha iyi bir ekran kartı takmanız mümkün.
Ekran kartları işlemciler göre renderı 2 kat daha hızlı yapabilmektedir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…