8300 TL'ye i3-10100F GTX1050 Ti sistem alınır mı?

ugur26

Hectopat
Merhaba. Yeni bir sistem toplamaya çalışıyorum. İkinci kasa olarak topladığım için açıkçası yüksek performans beklemiyorum ama ufak tefek oyunda oynatsın istiyorum. Bütçem 8-9 bin arası. En çok kafamı karıştıran ve bulmakta zorlandığım ekran kartı oldu. Bu bütçe aralığında toplayabildiğim parçalar bunlar. Daha mantıklı tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Bu arada ikinci el parça almak istemiyorum.

İşlemci: https://www.hepsiburada.com/intel-c...emci-fanli-p-HBV000011Q8SN?magaza=Hepsiburada

Anakart: MSI B460M-A Pro Soket 1200 DDR4 2933 DVI HDMI M.2 USB 3.2 MATX Anakart

RAM: (şimdilik 1X daha sonra 2X yapabilirim) https://www.hepsiburada.com/gskill-...c16s-8gvkb-p-HBV000008OPFW?magaza=Hepsiburada

PSU: High Power 500W 80+ ECO Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S) | Teknobiyotik

SSD: https://www.hepsiburada.com/adata-s..._-5P-JqBJOT3JG5jtwYaAltnEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Kasa: OEM Gametech Velar Mesh Panel 4 Adet Rgb Fan Kumandalı Kasa Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Ekran kartı: Manli GeForce GTX1050TI 4GB 128Bit GDDR5 GTX 1050 Tİ Ekran Kartı (F352G+N452-00) | Teknobiyotik

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, oyun oynamayacaksanız sizin için yeterli olur bu sistem ama benim önerim hazır sizstemler almanızdır çünkü sizin topladığınız parçalara indirim eklenmekte.
Alacağınız sistem fiyatına 200 lira fazla vererek 16 gb yapabilirsiniz

1050Ti sisteme o kadar para verilmez, eski ve yetersiz bir kart. Bütçeniz 8-9K arası ise indirimler ile 6500XT, hatta 1.5k civarında artar ise RX6600 sistem bile toplayabilirsiniz. @messinicocugu

Bu kart (6500XT) bildiğim kadarıyla PCI 4.0 anakartlarda daha iyi performans veriyor ancak iyi bir olmasından yana şüphem yok PCI 3.0'da kullanmayı düşünürüm şahsen. RAM'i an tek 8 GB yaparsanız ve kasada ikinci el temiz bir model tercih ederseniz ve anakartı da PCI 4.0 destekleyen bir model seçtiğiniz taktirde ( bu konunun Intel tarafına pek hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla AMD tarafında 550M serisi PCI 4.0 teknolojisine sahip yine de bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.) çok daha iyi performans alabileceğinizi düşünüyorum.

Bütçeyi 9300 e çıkarıp bu kartı alabilirim sorun değil daha mantıklı olacak sanırım. Sistemin geri kalanı uygunmu sizce.

https://www.hepsiburada.com/msi-rad...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.20.3
RAM az gelebilir yükselteceğinizi yazmışsınız.
PSU: Cougar CGR-ST-500 XTC 500W 80+ Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri fiyatına göre daha iyi
Bu kart (6500XT) bildiğim kadarıyla PCI 4.0 anakartlarda daha iyi performans veriyor ancak iyi bir olmasından yana şüphem yok PCI 3.0'da kullanmayı düşünürüm şahsen. RAM'i an tek 8 GB yaparsanız ve kasada ikinci el temiz bir model tercih ederseniz ve anakartı da PCI 4.0 destekleyen bir model seçtiğiniz taktirde ( bu konunun Intel tarafına pek hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla AMD tarafında 550M serisi PCI 4.0 teknolojisine sahip yine de bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.) çok daha iyi performans alabileceğinizi düşünüyorum.
AMD cephesinde B550 serisi, Intel cephesinde de B660 orta sınıf PCIe 4.0 destekli anakartlardır. Intel almak isterseniz 12100f almanız gerekli. Genelde 5-10 FPS arası fark olabiliyor ama stabilite düşüyor maalesef.

PSU: Cougar CGR-ST-500 XTC 500W 80+ Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri fiyatına göre daha iyi

AMD cephesinde B550 serisi, Intel cephesinde de B660 orta sınıf PCIe 4.0 destekli anakartlardır. Intel almak isterseniz 12100f almanız gerekli. Genelde 5-10 FPS arası fark olabiliyor ama stabilite düşüyor maalesef.

Ana kart ve işlemciyi b660 ve 12100f e yükseltirsem bütçenin çok üzerine çıkmış olacağım.
6500xt ekran kartı mantıklı geldi ama bahsedilen fps farkı dışında başka bir sorun yaşarmıyım bu kafamı karıştırıyor. Forumdada genelde fps farkı olacağından bahsedilmiş. Eğer bunun dışında bir sorun yaşamazsam yukarıda yazdığım parçalar ile 6500xt almaya karar verdim diyebilirim.

Ana kart ve işlemciyi b660 ve 12100f e yükseltirsem bütçenin çok üzerine çıkmış olacağım.
6500xt ekran kartı mantıklı geldi ama bahsedilen fps farkı dışında başka bir sorun yaşarmıyım bu kafamı karıştırıyor. Forumdada genelde fps farkı olacağından bahsedilmiş. Eğer bunun dışında bir sorun yaşamazsam yukarıda yazdığım parçalar ile 6500xt almaya karar verdim diyebilirim.
Hayırlı olsun hocam şimdiden aklınızda bir şeyler oluşması açısından bu videoyu izlemenizi öneririm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kart (6500XT) bildiğim kadarıyla PCI 4.0 anakartlarda daha iyi performans veriyor ancak iyi bir olmasından yana şüphem yok PCI 3.0'da kullanmayı düşünürüm şahsen. RAM'i an tek 8 GB yaparsanız ve kasada ikinci el temiz bir model tercih ederseniz ve anakartı da PCI 4.0 destekleyen bir model seçtiğiniz taktirde ( bu konunun Intel tarafına pek hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla AMD tarafında 550M serisi PCI 4.0 teknolojisine sahip yine de bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.) Çok daha iyi performans alabileceğinizi düşünüyorum.

PSU: Cougar CGR-ST-500 XTC 500W 80+ Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri fiyatına göre daha iyi.

AMD cephesinde B550 serisi, Intel cephesinde de B660 orta sınıf PCI-e 4.0 destekli anakartlardır. Intel almak isterseniz 12100F almanız gerekli. Genelde 5-10 FPS arası fark olabiliyor ama stabilite düşüyor maalesef.

Sipariş aşamasındayım ancak şu anda H510M e anakart gözüme takıldı PCI 4.0 olduğu yazıyor. Ekran kartını RX6500 XT seçtim bu anakart sanırım 10100F işlemci ile de uygun ve ayrıca ilk seçtiğim B460M A Pro anakarttan da fiyatı düşük. Acaba daha mı mantıklı yoksa atladığım bir şey mi var.

Bütçeyi 9300 e çıkarıp bu kartı alabilirim sorun değil daha mantıklı olacak sanırım. Sistemin geri kalanı uygunmu sizce.

https://www.hepsiburada.com/msi-rad...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.20.3
Hocam Adata'nın SU serisi kronik sıkıntılı diye biliyorum. Ayrıca 120GB SSD çok yetersiz kalır, eğer alabilirseniz en az 240GB almanızı öneririm. 120GB alacaksanız da PNY'nin 900 serisinde kronik sorun yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Pny 120 GB CS900 SSD7CS900-120-PB 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı