Merhaba. Yeni bir sistem toplamaya çalışıyorum. İkinci kasa olarak topladığım için açıkçası yüksek performans beklemiyorum ama ufak tefek oyunda oynatsın istiyorum. Bütçem 8-9 bin arası. En çok kafamı karıştıran ve bulmakta zorlandığım ekran kartı oldu. Bu bütçe aralığında toplayabildiğim parçalar bunlar. Daha mantıklı tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Bu arada ikinci el parça almak istemiyorum.
Selamlar, oyun oynamayacaksanız sizin için yeterli olur bu sistem ama benim önerim hazır sizstemler almanızdır çünkü sizin topladığınız parçalara indirim eklenmekte.
Sinerji Tykie Intel i3 13100F 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RX6650XT [Oyun Bilgisayarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
1050Ti sisteme o kadar para verilmez, eski ve yetersiz bir kart. Bütçeniz 8-9K arası ise indirimler ile 6500XT, hatta 1.5k civarında artar ise RX6600 sistem bile toplayabilirsiniz. @messinicocugu
1050Ti sisteme o kadar para verilmez, eski ve yetersiz bir kart. Bütçeniz 8-9K arası ise indirimler ile 6500XT, hatta 1.5k civarında artar ise RX6600 sistem bile toplayabilirsiniz. @messinicocugu
Bu kart (6500XT) bildiğim kadarıyla PCI 4.0 anakartlarda daha iyi performans veriyor ancak iyi bir olmasından yana şüphem yok PCI 3.0'da kullanmayı düşünürüm şahsen. RAM'i an tek 8 GB yaparsanız ve kasada ikinci el temiz bir model tercih ederseniz ve anakartı da PCI 4.0 destekleyen bir model seçtiğiniz taktirde ( bu konunun Intel tarafına pek hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla AMD tarafında 550M serisi PCI 4.0 teknolojisine sahip yine de bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.) çok daha iyi performans alabileceğinizi düşünüyorum.
Bu kart (6500XT) bildiğim kadarıyla PCI 4.0 anakartlarda daha iyi performans veriyor ancak iyi bir olmasından yana şüphem yok PCI 3.0'da kullanmayı düşünürüm şahsen. RAM'i an tek 8 GB yaparsanız ve kasada ikinci el temiz bir model tercih ederseniz ve anakartı da PCI 4.0 destekleyen bir model seçtiğiniz taktirde ( bu konunun Intel tarafına pek hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla AMD tarafında 550M serisi PCI 4.0 teknolojisine sahip yine de bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.) çok daha iyi performans alabileceğinizi düşünüyorum.
AMD cephesinde B550 serisi, Intel cephesinde de B660 orta sınıf PCIe 4.0 destekli anakartlardır. Intel almak isterseniz 12100f almanız gerekli. Genelde 5-10 FPS arası fark olabiliyor ama stabilite düşüyor maalesef.
AMD cephesinde B550 serisi, Intel cephesinde de B660 orta sınıf PCIe 4.0 destekli anakartlardır. Intel almak isterseniz 12100f almanız gerekli. Genelde 5-10 FPS arası fark olabiliyor ama stabilite düşüyor maalesef.
Ana kart ve işlemciyi b660 ve 12100f e yükseltirsem bütçenin çok üzerine çıkmış olacağım.
6500xt ekran kartı mantıklı geldi ama bahsedilen fps farkı dışında başka bir sorun yaşarmıyım bu kafamı karıştırıyor. Forumdada genelde fps farkı olacağından bahsedilmiş. Eğer bunun dışında bir sorun yaşamazsam yukarıda yazdığım parçalar ile 6500xt almaya karar verdim diyebilirim.
Ana kart ve işlemciyi b660 ve 12100f e yükseltirsem bütçenin çok üzerine çıkmış olacağım.
6500xt ekran kartı mantıklı geldi ama bahsedilen fps farkı dışında başka bir sorun yaşarmıyım bu kafamı karıştırıyor. Forumdada genelde fps farkı olacağından bahsedilmiş. Eğer bunun dışında bir sorun yaşamazsam yukarıda yazdığım parçalar ile 6500xt almaya karar verdim diyebilirim.
Bu kart (6500XT) bildiğim kadarıyla PCI 4.0 anakartlarda daha iyi performans veriyor ancak iyi bir olmasından yana şüphem yok PCI 3.0'da kullanmayı düşünürüm şahsen. RAM'i an tek 8 GB yaparsanız ve kasada ikinci el temiz bir model tercih ederseniz ve anakartı da PCI 4.0 destekleyen bir model seçtiğiniz taktirde ( bu konunun Intel tarafına pek hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla AMD tarafında 550M serisi PCI 4.0 teknolojisine sahip yine de bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.) Çok daha iyi performans alabileceğinizi düşünüyorum.
AMD cephesinde B550 serisi, Intel cephesinde de B660 orta sınıf PCI-e 4.0 destekli anakartlardır. Intel almak isterseniz 12100F almanız gerekli. Genelde 5-10 FPS arası fark olabiliyor ama stabilite düşüyor maalesef.
Sipariş aşamasındayım ancak şu anda H510M e anakart gözüme takıldı PCI 4.0 olduğu yazıyor. Ekran kartını RX6500 XT seçtim bu anakart sanırım 10100F işlemci ile de uygun ve ayrıca ilk seçtiğim B460M A Pro anakarttan da fiyatı düşük. Acaba daha mı mantıklı yoksa atladığım bir şey mi var.