8300TL Sistem Önerisi- Danışma

DeadricSX

Hectopat
Opera Anlık Görüntü_2019-07-31_150416_www.teknobiyotik.com.png

Düşündüğüm sistem bu. Aklıma takılanları sorayacağım cevaplarsanız sevinirim.

1-144Hz Monitör almasam çok fark eder mi? Farkı anlar mıyım? (75Hz ile)
2-Anakart 2666MHZ olsa çok büyük fark olur mu RAM frekansında? (Orj >> Anakart)
3-Ekran kartı daha uygun geldiği için seçtim izlediğim testlerde de gayet iyi gözüküyordu.
Eğer sistemi uygun bulmazsanız monitör dahil 8500 bir sistem toplar mısınız? Tek site olursa tadından yenmez. :)

Bu da ürünün aslı, yükseltme olmadan hali.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 422371

Düşündüğüm sistem bu. Aklıma takılanları sorayacağım cevaplarsanız sevinirim.

1-144Hz Monitör almasam çok fark eder mi? Farkı anlar mıyım? (75Hz ile)
2-Anakart 2666MHZ olsa çok büyük fark olur mu RAM frekansında? (Orj >> Anakart)
3-Ekran kartı daha uygun geldiği için seçtim izlediğim testlerde de gayet iyi gözüküyordu.
Eğer sistemi uygun bulmazsanız monitör dahil 8500 bir sistem toplar mısınız? Tek site olursa tadından yenmez. :)

Bu da ürünün aslı, yükseltme olmadan hali.

144hz ile 75hz arasındaki farkı net bir şekilde fark edersiniz. Bu konuda garantisini veriyorum, 144hz'de görüntü gerçekten aşırı derecede akıcılaşıyor. Onun dışında imkan varsa SSD 480GB'a yükseltilebilir. RAM konusunda frekanslar aşırı derecede fark etmiyor özellikle Intel tarafında 2666MHz yeterli olacaktır. 144Hz de 60Hz de kullandım. Ciddi derecede fark ediyor sabit 144 üzeri FPS alındığında.

Son düzenleme:
Bence oyunları akıcı oynamak istiyorsanız 144Hz bir monitör alın. Çok arkadaşım 60-75Hz’den 144’e geçti ve farkın çok büyük olduğunu söylüyorlar. Hatta biri sırf 10 dakika boyunca oyunlarınne kadar akıcı olduğunu anlatmaya çalıştı. (Bu arada ben 60Hz kullanıcısıyım.)

Kesinlikle o monitörü unutun, yerinizde olsam 144Hz alırdım veya bütçeyi 2000 TL'ye kadar zorlayabileceksem 240Hz alırdım, benim tavsiyem 240Hz olacak çünkü sisteminiz çok güçlü, 1080p'nin içinden geçer. Size bahsettiğim 240Hz monitör de bu:

Acer son zamanlarda 0,4 MS 240hz 1080p 24.5 inch monitör çıkarmıştı ona yönel sen 😁 şaka bir yana bu tip konu açıldığında hep bütçeler bir şekilde aşıyor.
RX 5700xt kartınız da wattmann problemi yaşayanı çok duydum. İnşallah o kartlardan biri size denk gelmez.
Bir de birisi intelde çok farketmiyor demiş ram MHz. Ama ediyor. YouTube'da bakabilirsin.

Acer son zamanlarda 0,4 MS 240hz 1080p 24.5 inch monitör çıkarmıştı ona yönel sen 😁 şaka bir yana bu tip konu açıldığında hep bütçeler bir şekilde aşıyor.
RX 5700xt kartınız da wattmann problemi yaşayanı çok duydum. İnşallah o kartlardan biri size denk gelmez.
Bir de birisi intelde çok farketmiyor demiş ram MHz. Ama ediyor. YouTube'da bakabilirsin.
Aradaki 0,6ms'lik farkı hissedeceğini sanmıyorum, ayrıca 0,6ms'lik bir fark için 600 TL ödemek de çok saçma.

Aradaki 0,6ms'lik farkı hissedeceğini sanmıyorum, ayrıca 0,6ms'lik bir fark için 600 TL ödemek de çok saçma.
Şakasına diyorum zaten. Ki monitör çok yeni. Belki kronik bir sorunu vardır kim bilir. Yeni bir şeyi de görmek lazım belki kağıt üstünde verdiklerini vaadi edemez. Sadece bütün konularda hep bütçeler yükseliyor. Çünkü daha kaliteli olan parçalar önerildiginden. Bunu dile getirmek istemiştim.

Tamamen bir F/P ürünü, yorumları olumlu ve 1900 TL bandındaki tek 240Hz monitör. Fiyatı sizi korkutmasın çok kaliteli.

Şakasına diyorum zaten. Ki monitör çok yeni. Belki kronik bir sorunu vardır kim bilir. Yeni bir şeyi de görmek lazım belki kağıt üstünde verdiklerini vaadi edemez. Sadece bütün konularda hep bütçeler yükseliyor. Çünkü daha kaliteli olan parçalar önerildiginden. Bunu dile getirmek istemiştim.

Peki o zaman şu sisteme bir göz atar mısınız ?

Opera Anlık Görüntü_2019-08-01_181902_www.teknobiyotik.com.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı