840M Sistem Grafik İşlemciyle Çalıştırınca Minecraft FPS Düşüşü

Windst

Kilopat
Makaleler
3
Selam arkadaşlar. Resimde de gördüğünüz gibi bilgisayarımda iki tane ekran kartı var. Benim bildiğim herhangi bir oyuna sağ tıklayıp, Grafik İşlemciyle Çalıştır'a basıp, oradan da Yüksek Performanslı nVidia İşlemcisi ile çalıştırdığımızda daha fazla FPS alırız. Minecraft İntel ekran kartımı kullandığında 150-170 FPS verir iken, nVidia ekran kartımı kullandığında 90-100 FPS veriyor. Bunun sebebi nedir?

Sistem Özellikleri :
İntel Core i5-5200U CPU 2.20 GHz (Turbo ile 2.70 GHz)
8,00 GB RAM
1TB
nVidia GeForce 840M
Windows 8.1 64 Bit Single Language (ASUS K55LN-XO364H Laptop)

İntel ile çalışırken 150-170 fps vermesi nasıl bir durum kardeşim bende Nvidia ile çalıştırırsam 300 intel ile 40-60 fps veriyor. İlginç.

Asıl sorunlu olan minecraft kuzenimin gtx 970'li sisteminde normal(vanilla) minecraft kasar iken shader ile kasmıyor.

Arkadaş hd5500 kullanıyor. Normaldir. Broadwell işlemciside var. Nvidia sürücülerini güncellemeyi denemelisin.

O kadar kafaya takmamak lazım. Ayrıca yine de gt840m'in daha güçlü olması lazım ki dediğim üzere minecraft en üst seviye ekran kartlarında bile sorun çıkarabiliyor. At bir shader hd graphics 30 fps'yi geçmeyecektir bile.

TeomanŞerifoğlu kardeşim seni bir yerden tanıyorum ama aklıma gelmiyor ismini duymuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…