85.000 TL sistem önerisi

x2z

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, bu kasa ile bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bilgisayarın parçalarını beyaz renk olarak düşünüyorum.
Kendim topladığım bilgisayarı aşağıya bırakıyorum fakat bu bilgisayar 95 bin TL gibi bir fiyata denk geliyor fiyatı bütçeye düşürmeme

İşlemci: R7 7800x3D 13, 699TL. (İncehesap)
Ekran kartı: 4070 Ti super Aero OC 43, 559TL. (İtopya)
RAM: Corsair 32 GB (2x16) DDR5 6000MHz (beyaz) 5, 922TL. (İtopya)
Sıvı soğutma: NZXT Kraken Elite 360 (siyah) 10, 465TL. (İtopya) (siyah olanı koydum çünkü Türkiye'de hiçbir yerde stoku kalmamış beyazın fakat stok bekleyeceğim.)
Anakart: ASUS ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi AMD 9, 999TL. (İncehesap)
Kasa: Lian Li O11 dynamic EVO (beyaz) 6, 566TL. (İncehesap)
PSU: NZXT C750 Gold 4, 299TL. (İncehesap)

Merhaba, bu kasa ile bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bilgisayarın parçalarını beyaz renk olarak düşünüyorum.
Kendim topladığım bilgisayarı aşağıya bırakıyorum fakat bu bilgisayar 95 bin TL gibi bir fiyata denk geliyor fiyatı bütçeye düşürmeme

Sıvı soğutma: NZXT Kraken Elite 360 (siyah) 10, 465TL. (İtopya) (siyah olanı koydum çünkü Türkiye'de hiçbir yerde stoku kalmamış beyazın fakat stok bekleyeceğim.)
Beyaz renk diye o karta o parayı verme. 4080 Super al o fiyata. Gerekirse kart siyah olsun. Biraz bekle.

Kendim topladığım bilgisayarı aşağıya bırakıyorum fakat bu bilgisayar 95 bin TL gibi bir fiyata denk geliyor fiyatı bütçeye düşürmeme.

Sırf beyaz için o kadar para değer mi? Sanmam.

Tam 85k yapıyor.

Anakartın beyaz olmaması pek önemli değil çünkü zaten üstü dolu oluyor ve belli olmuyor bile. PSU kasanın asla görünmeyecek kısmında olduğu için ( Bunu söylemesem de biliyorsundur umarım) zaten psu'da renge bakıp alan yoktur diye düşünüyorum.

Neden parçaları tek tek topluyorsunki? Aynı parçaları çok daha ucuza getirerek hazır sistem alabilirsin.

Neden parçaları tek tek topluyorsunki? Aynı parçaları çok daha ucuza getirerek hazır sistem alabilirsin.
Eğer kendin toplayabiliyorsan veya senin için toplayacak birileri varsa tek tek toplamak maliyet ve kalite açısından daha mantıklı oluyor bana kalırsa. Böyle bir durum söz konusu değilse hazır sistem alınabilir ancak ya da çok üşeniyor olman lazım :)

Eğer kendin toplayabiliyorsan veya senin için toplayacak birileri varsa tek tek toplamak maliyet ve kalite açısından daha mantıklı oluyor bana kalırsa. Böyle bir durum söz konusu değilse hazır sistem alınabilir ancak ya da çok üşeniyor olman lazım :)

Hazır sistem parçaları, üretici firmadan toplu bir şekilde alındığı için daha ucuza gelir. Bu da sistem toplandığında, parçaların hepsi ucuza geldiği için, daha ucuza satılır. Örnek veriyorum sistemse sadece PSU ve anakart olsun.( fazla yazmamak için bu kadar öz parça söylüyorum) anakartın fiyatı sitelerde 100 TL, PSU ise 200 TL. Bu parçaları toplu bir şekilde aldıkları için, anakart 70 TL'ye, PSU da 150 TL'ye geliyor. Üstüne birazcık daha kââr koyuyorlar ve sonuç: Anakart 85 TL PSU 180 TL. Bu parçaları da toplu satıyorlar. Bu yüzden 180+85 = 265 TL'den satılıyor. Hazır sistem almasaydınız ödeyeceğiniz para = 300 TL. Umarım anlatabilmişimdir😊

Hazır sistem parçaları, üretici firmadan toplu bir şekilde alındığı için daha ucuza gelir. Bu da sistem toplandığında, parçaların hepsi ucuza geldiği için, daha ucuza satılır. Örnek veriyorum sistemse sadece PSU ve anakart olsun.( fazla yazmamak için bu kadar öz parça söylüyorum) anakartın fiyatı sitelerde 100 TL, PSU ise 200 TL. Bu parçaları toplu bir şekilde aldıkları için, anakart 70 TL'ye, PSU da 150 TL'ye geliyor. Üstüne birazcık daha kââr koyuyorlar ve sonuç: Anakart 85 TL PSU 180 TL. Bu parçaları da toplu satıyorlar. Bu yüzden 180+85 = 265 TL'den satılıyor. Hazır sistem almasaydınız ödeyeceğiniz para = 300 TL. Umarım anlatabilmişimdir😊
Gayet net anlattınız :). Son 3-4 haftadır sistem topluyorum bu sebeple böyle bir yorum yaptım. Sizin bahsettiğiniz durum teoride gerçekten doğru fakat bu durumun işleyişte böyle olmadığını deneyimledim :) Farklı farklı satıcılarda parça başı fiyat farkları oluyor, bizdeki pazarın işleyişinden midir perakendecilerin keyfi fiyat politikalarından mıdır bilmem ama bir yerden bütün parçaları bulabileceğiniz en uygun fiyata alamıyorsunuz. Bu denkleme ayrıca yer yer yine farklı satıcılarda uygulanan indirimleri de eklediğinizde ayrı ayrı toplamak çok daha mantıklı hale geliyor. Tek dezavantajı, sizi biraz efor sarf etmek zorunda bırakması. A satıcısında X marka 7 bin tl'lik anakart 6 bin tl fakat 9 bin tl'lik B marka işlemci 11 bin tl gibi durumlarla çok sık karşılaşıyorum. Bir de hazır sistemlerdeki özelleştirme seçenekleri oldukça kısıtlı. "Bu berbat parça yerine, daha az berbat olan şu parçayı takabilirsin sadece, o da bin tl farkla" gibi bir seçenek havuzu görüyorum genellikle. Sizin bahsettiğiniz durum bence olması gereken, olan değil maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı