%85 GPU kullanımı darboğaz mı demek?

Ada Uzunpınar

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. GTX 1070 Ti ekran kartı ile darboğaz var mı diye test etmek için Fortnite adlı oyuna girip test yaptım fakat testte GPU kullanımı %85 civarında kaldı. Bildiğim kadarıyla darboğaz olmaması için o değerin %100 olması gerekiyor. Bir bilginiz var mı?

İşlemci: i5 8400 2.80 GHz 6 çekirdek
Ekran Kartı: MSI GTX 1070 Ti Armor
Ram: 16 GB

Başka bir bilgi lazımsa lütfen yazın.

Ekstra olarak ekran kartı ve kasa fanlarının birbirine doğru üflemesi normal mi? Resim koydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun yeterliliğine göre GPU kullanımı değişir. Önemli olan CPU kullanımı. Ekran kartınız %50-%80 arasıyken CPU kullanımı %100 oluyor mu?

Oyunun yeterliliğine göre GPU kullanımı değişir. Önemli olan CPU kullanımı. Ekran kartınız %50-%80 arasıyken CPU kullanımı %100 oluyor mu?
Dostum ikisinin birbirine oranı önemli. Mesela işlemci %15 iken ekran kartın %90-%100 ise, o ekran kartı senin sistemin için yetersiz demektir, tam verim alamazsın. Tam tersi durumda da geçerlidir.
Hayır, mesela CPU %50 civarındayken ekran kartı %85 oluyor.
Bu arada ikinci soruya da bir cevabınız var mı çünkü emin olamıyorum.

1080p oynuyorsan normaldir. Kombinasyonun darboğaz yapacak bir durumu yok, 1080p için fazla güçlü bir kart. 2k bir monitörle işi çözersin.

Dostum ikisinin birbirine oranı önemli. Mesela işlemci %15 iken ekran kartın %90-%100 ise, o ekran kartı senin sistemin için yetersiz demektir, tam verim alamazsın. Tam tersi durumda da geçerlidir.
Bu doğru bir tespit mi? Çünkü malum sitenin V4 modelinde Abdullah işlemcimiz gayet yeterli, resmen yatıyor diyordu test videosunda. İşlemci kullanımı %15-25 civarındaydı ve darboğaz yok diyordu. Oradaki parçalar Ryzen 5 1600 ve RX580'di.

Darboğaz yok. Bazı oyunlar daha az işlemci gücüne ihtiyaç duyar o yüzden kullanım az yoksa orantılı bir seçim. BF5’te kullanım %70 üstüne kadar çıkabiliyor.

İşlemciye yük binen oyunlarda böyle düşük kullanımlar olmaz tabi ki o işlemci o ekran kartının biraz daha iyilerini de besler zaten.

Çok sağ olun arkadaşlar. Bir sorun olmaması beni çok mutlu etti. Şu fan konusunu hala anlamadım birbirine üflemesi saçma geliyor ama yinede çok sağ olun. Konu çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…